26 July, 2011

my Emir Fawwaz turns 1

happy 1st birthday my encem boy!!! we love u so muchhhhhh....


simple celebration for him.. let's party.....


momma with birthday boy...


my heroes..

birthday cake.. by Baskin Robbins.. yummehh delicious and cepat melting..


sonok main balloon..budak encem ni mmg tak takut balloon..


saya dah besar yeaayyy!!!

08 July, 2011

swim my boy swim..

yesterday kiteorg bwk fawwaz gi swimming, kebetulan ade makan-makan kat umah fiona.

mula-mula kami ingatkan fawwaz takut air ke ape.. sb my friends asyik duk tanya, "fawwaz takut air tak? ok ke dia dalam air? " so kiteorg ingt maybe baby mmg takut air.. tapi sebenarnye anggapan kami adalah...... S.A.L.A.H..

this boy sangat suke air.. swim happily..

tengok tu.. eksyen cam pandai swim..


swim lagi dan lagi smpai penat..

emir fawwaz " saya sangat happy dapat swimming..yeeeaaayyy.. tp next time momma belikan pelampung,k.. penatla momma nak floating myself..hihi"

27 June, 2011

gelagat Emir Fawwaz 11 month..


last 15th July, my lil encem boy turn 11 month.. keletah dah banyak.. mulut dah bising.. tak pernah pandai nak duk diam.. sgt suke main ngan papa..


dalam kete mane nak duk diam-diam dah cam dulu.. tangan mmg cepatjer..tekan situ..tekan sini..
sangat fobia tengok bende yang berbentuk stereng.. pusing stereng sambil mulut bunyi.. air liur, buih liur sume kuar...
berjam-jam pusing stereng pun takpe.. momma ngn papa lak yang penat tunggu.. bila nak balik nanges boikot.. camner tu...

14 June, 2011

are we twin?????? aqeeFawwaz

emir fawwaz & aqeef~ sebulan sekali mesti jupe.. kalau salah sorang girl, musti dah jatuh cinta dah...hehhehehe



tema baju same.. cam twin tak???


aqeef more selamber & sempoi compare to emir fawwaz.. fawwaz suke senyum..


really love this picture.. both of them so commmeelll

at Cameron Highland.. bercuti pun bersama.. rindunye momma kat aqeef..


their 1st meeting.. time ni emir 4 month, nampak cam baby lagi.. mommy, looks how fast they grow-up..








emir: aqeef nanti kite jupe lagi,k...



13 June, 2011

having a lot of fun at playground ;)

last month papa ajak gi kuala kangsar jupe his sister and his beloved nephews.. sampai sane, kak nadia ajak gi playground bawak hero-hero main.

let me introduce heroes yg encem2 itu...

emir fawwaz with hero sulung - Irham Haziq..

this is our 2nd hero- Irsyad hazim fawwaz senyum lebih2 lak ngan hero bongsu ni- Iman Hadif.. waaaa.. our family ramai hero kan??


the boys having fun.....


as for my lit fawwaz, this is his first experience enjoy riding and playing at this place.



his first experience playing swing...


riding a donkey..


as usual momma n papa always akan interprem..tak sah kalau tak bergambar..


~one happy family~

ptg tu dengan busyuk masyam nye kiteorg balik terus Penang.. till we meet again,k my heroes!!

08 June, 2011

emir fawwaz at bufday parties..

his first birthday party invitation at mcD Perda.. Birthday Iman & Ireena..



"Happy Birthday Iman & Ireena.."


tapi...........


..


..


..


..


..


..


..


..

..

..

..

on that day, i've got fever....huk hukk.. walaupun demam, saya tetap bersemangat attend this birthday party..



kan kan? nmpak bersemangat kan? am i a gud boy????

second birthday party invitation is at a&w Jusco Perda with black & white theme.. Irfan"s Birthday hye... happy nye saya arini dpt jupe ramai kwn..

encem tak papa saya?? sape lagi encem, papa ke saya????



saya anak manje momma.. and..she loves me so muuucchhhhh...


dah penat mommma.. dah dapat balloon ni, jom la balikkkk..

07 June, 2011

hye....saya sudah lame tak hapdet blog...

hiii.. testing 1..2..3... sudah lame tak update.. rase malu dah seganla plak nak menulis.. tak tau nak mulakan dari mane..taip..delete..taip lagi dan delete lagi....hik hik hik...


tapi... yeaayyy momma dah ade mood nak update!!!! itu aura sudah mari..insyaAllah pasni akan selalu post new entry....


my busyuk busyuk masyam baru mangun tdo.. always luv this smell..

05 January, 2011

Sambungan citer New Year 2011

1 jan 2011 kami menghadiri kenduri- kendara, 2 jan lak acara bersukan.. hehhehe.. bersukan? bukan mama yang bersukan tp mama ngn fawwaz bagi sokongan kat papa bersukan. acara bersukan yang papa sertai adalah sukan bowling.. hehhehe.. 2 hb tu papa ade lawan bowling antara kwn2 keje dia kat Megamal, Penang..

tu diaa.. ni bkn papa fawwaz tp kawan papa fawwaz.. hehhee


papa dan mama sonok bergambar.. maner anaknye???

fawwaz busy ngan aunty2 and uncle2... sonok btul ramai yang layan dia.. tp sebentar saja.. fawwaz kepenatan sokong papa, tertido la plak.. bukan kejap, tp lame tu.. tgh bising2 tu dia boleh tdo dengan nyenyaknye.. haiiisss...

sementara fawwaz tido, aku telah diberikan tugas lak.. kene tolong catat skor pemain-pemain ni.. biasa pihak bowling print jer..tp kat megamall ni kene catat sendiri lak.. diorg printkan utk big tournament jer.. leh eh camtu?
peace from pencatat skor.. jgn risau yer adik-adik, kakak-kakak dan abang-abang, saya menjalankan tugas dgn penuh telus skali. takde penipuan atau sabotaj walaupun suami saya bertanding dlm game ni.. hahahhhaa..poyos..

berkat aku yang gigih mencatat dan men"total" skor maka keputusan perlawanan pun dapatla.. gambar di atas adalah geng-geng yg lawan bowling aritu.. group yang menang dpt trofi.. tp group papa tak menang tp kmi tetap sokong papa.. go papa go..

after layan bowling kami meneruskan pencarian kasut papa.. ehsan nak beli kasut.. so masuk pasific soping lak..fawwaz masih lagi tido dengan nyenyaknye.. best sb aircond kot.. fawwaz rase cam duk kat kampung kiteorg kat obersea kot..hahha.. leh ke camtu? mama yang lebih, fawwaz over-river jer penah, obersea lom lagi yer... selepas aku pun dah bosan menunggu ehsan Q untuk bayar, fuhh mmg panjang Q aritu.. maka anak kesayangan kami pun bangun dari tido... bukak mata terus senyum nakal kat mama.. ilang penat aku tgk muka budak encem ni...



03 January, 2011

Happy New Year 2011

arini dah 3 hari di tahun baru.. arini keje cam biasa tp busy sket sb Semester Jan - Apr 2011 dah bermula.. ari pertama ni diri rasa cam artis, student dtg berduyung-duyung nak mintak t/tangan for their registration form.. diri rase cam kerani gak sebab tlg register course yang problem.. hahhaha.. diri rase cam kat counter customer service gak sb kene layan student yang byk karenah tak pandai camner nak register subjek.. huhuhu.. ape da depa ni...

ni nak citer activity kami sekeluarga mase cuti new year aritu.. cuti rase kejap jer.. huhuhu.. tu pun nasib baik PM bagi cuti extra sehari, tak reti-reti nak bersyukur?? mekacih yer...

1 jan 2011 acara berkunjung ke tempat kenduri. seharian dari lunch ke dinner mkn nasi kenduri.. ade 3 jemputan, tp maaf yer.. hanya 2 jemputan yg mampu gi.. tghari ke tempat kenduri Aimi kawan FKE, malam lak ke Farhy"s wedding kawan Cimb ehsan.

sebelum masuk ke Ball Room, acara menunggu ketibaan kawan-kawan.. bosan2 menunggu wajibla mengambil gambar.. fawwaz pun bermood baik..

happy face with papa, mama pun nak gak... tadaaa...

hamboii.. senyum sampai sepet mata... di bukan senyum tapi sengeh dah encemama ni...

Farhy and Siti Mariam's wedding at Setia Pearl Island Country Club Penang.. very beautiful couple.. mase pengantin diiring masuk, dengan alunan lagu rase terflash back zaman kiteorg kawen mude-mude dolu... hahaha.. nak jugak tu.. tp wedding diorg sgtla grand dan nmpak so perfect...


mama, papa and emir fawwaz with the Pengantin...


ni kawan fawwaz mase dalam perut dulu.. nama aishah.. fawwaz muda sebulan dari aishah ni.. dulu jupe masing-masing dalam womb mama, tapi malam tu first time jupe.. aishah suke fawwaz, asik nak pegang-pegang, siap jerit-jerit lagi sonok.. nnt aishah dah besar nnt aunty citer, musti aishah malu-malu.. hahhahaha...

sebelum balik umah wajib la bergambar 1 family.. hahhaa.. inila keluarga kecik saya..