30 December, 2010

FINAL AFF SUZUKI CUP 2010... horreeyy esok cuti!!!!!


horeeyy.. malaysia menang 4-2 lawan indon..

lagi horreeey bile esok cuti..

time kacih pemain malaysia dan time kacih penjaga gol malaysia kerana usaha korang 1 malaysia dpt coti.....

al-kisahnye malam tadi aku ngan fawwaz ikut papa gi tengok bola dengan kwn2 kat umah abg sanusi.. best dapat lepak kat bungalow 2 tingkat abg sanusi.. cantik umah dia, walaupun still single tp sgt kemas dan walaupun blum mampu nak beli bungalow, tumpang lepak pun dah kire happy dah.. ngeh ngeh ngeh...


peserta acara menonton bola secara percuma beramai-ramai.. sgt sonok dan sgt enjoy..




encem mama ngan uncle azmi.. sangatla seronok dia pun.. biasa kul 9.30 dah tido, oleh kerana Final AFF punye pasal dan sgt suke tgk football, waktu tido terpaksa delay.. lepas abis bola kami balik umah tp almost 12 gak dia tdo malam tadi. susu dah abis berbotol2 tapi takleh lelap.. asyik nak main.. sb excited malaysia menang kot.. nasib baik tak meragam.. behave.. arini kul 9pagi baru bgn. muka cam dan mengantuk tapi tahan yer anak mama.. fawwaz dah 5 bulan setengah dah.. nampak cam dah besar anak mama.. flies too fast.. baju ni aunty puai yang bagi.. time kacih jugak yer aunty puai bg fawwaz baju ni.. nampak lagi encem encemama ni...


13 December, 2010

emir fawwaz's milestones.. his first roll

Last week seminggu aku tak gi opis, fawwaz selsema ngan batuk mulanye. paediatrician bagi ubat, then selasa fawwaz start demam. huhhh.. pakej. demam+batuk+selsema. tp nasib baik demam sehari jer.. setiap malam kami gi klinik apply nebulizer. arini dah antar fawwaz kat baby-sitter. keadaan fawwaz pun dah makin ok. tinggal batuk-batuk jer..


oyer, fawwaz dah pandai roll over. mama ngan papa sgtla excited. siap ingat lagi fawwaz starts roll over at 4 month, 2 weeks. skangni dah terer meniarap and pusing balik. semalam tertido terlentang akibat kepenatan buat aksi. mak aku cakap fawwaz tak sihat sebab nak meniarap. hehhehehe...

ni ade gambar sempat snap his first move to roll over..



mula-mula main ngan elephant, gigit kepala elephant, gigit idung elephant..pastu dah boring...

dah boring, campak elephant jauh-jauh..then start golek...

try pusing, sangkut tang bahu la plak.. takpe.. cuba lagi..

try stabilkan diri.. mama nak jer tolong.. tapi sabar.. biar jer dia buat sdri..


then.. tara.... dah berjaya!!!!! Rolling Over..well done my Tiny Love..


06 December, 2010

Cuci-cuci Services

Last week aku amek cuti half-day untuk mengemas umah. tp bukan aku yang cuci, tapi maid indon. hahhha.. call jer SETIAMAID, bgtau alamat umah, nanti maid diorg akan datang cuci umah kite selama 5 jam with certain payment.. senang idup aku..





ni tingkap umah aku.. bagus maid tu, siap panjat-panjat lagi cuci habuk.. dekat grill sume dia sental.. kipas-kipas, lampu-lampu sume di lap nye.. habuk dekat rak tv, almari, rak kasut sume beres.. mop umah, mop bilik lagi.. memang berbaloi- baloi upah diorg ni.. yang penting umah aku bersih.. wink wink...


01 December, 2010

EMIR FAWWAZ MEETS AQEEF

Weekend aritu mazura and her family berholiday kat Penang. Diorg sampai sabtu, so berdesuppp kami jupe dia kat island.. ( hhehehheeh.. poyo jer, bukan berdesupp tp terkedek2 sebab aku mandi lambat, siap2 kan si budak encem tu lagi.. mmg lambat la jawabnye)..


titik pertemuan kami kat Kapitan Hotel Gurney.. suke Kapitan sebab ramai mat-mat dan mek-mek Salleh dtg mkn2 kat sini.. siap promote mazura lagi ramai omputih kat situ nnt kite rase cam kat obersea.. tp Sabtu aritu tak nampak lak bayang mat salleh pun datang makan kat Kapitan Gurney tu... huhuhuhuu.. camno tu? tp Mazura, btul aku tak tipu.. biasa ramai jer omputih kat situ tau...


rase tak sabar nak jupe besfen aku ni.. nak jupe Aqeef sgt2.. selalu tgk gmbar kat fb jer.. then pastu diorg datang... nyembang2, borak2.. lame gak lepak, dari tak ujan, smpai la ujan.. ujan dah reda sket, smpaila ujan lebat balik... kami tak pandai2 nak gerak.. hehehhehehe.. maaf yer tokey Kapitan kami terOver sket buat cam rumah sendiri..

tara.. mazura, azlan and aqeef yg montel lagi comel...

aqeef : emir, jomla kite tgk camera.. aku pegang tangan ko ni.. jom la..

emir: tanak... aku jual mahal.. aku nak tgk lukisan kat dinding ni...

emir: boringla mama ngan mommy kite ni.. asik nak bergmbar jer.. aqeef, aku nak buat muke bowing...

aqeef: tau tak pe..... jom aku tgk daddy aku, ko tgk papa ko, nak tak ....

then kami gerak gi Feringhi Penang.. lepak2 kat Hard Rock Hotel.. bergambar lagi....


emir: napela mama ngn mommy kite tepek kite kat dinding uncle beatles ni??

aqeef: ntah.. kite layan jerla.. yang penting kite geng..


emir: aqeef, cun gak gitar ni yer.. kite pujuk mama ngn mommy kiter beli nak? leh gigs sesame..

aqeef: maner leh.. mommy nak aku jadi pilot bile besar, ko lak kene jadi doctor tau.. pegang jer boleh.. ko jangan perasan nak jadi penyanyi lak..

emir: baikkk.. aku pegang jer...

encem tak saya ni???

emir fawwaz with mama

emir fawwaz with papa..

emir: with mama again.. byk nye gmbar saya ngn mama.. papa tolong snap jer.. cian papa..

mama: takpe, mama mmg giler kuasa bab-bab bergambar ni.. hehhehehe



sonok gler jupe mazura and her sweet family.. nanti kite plan next percutian,k.. CAMERON HIGHLAND.. maybe??????