30 September, 2010

father and son conversation...

as usual, fawwaz kalau bangun tdo pagi2 selepas tdo dengan nyenyaknye dari awal malam sampai pagi, mesti mulakan hari dengan penuh ceria.. dia akan senyum, sengih and start mumble utk bercerita.. bile kite ckp jer pape kat dia, dia terus reply with baby's language.. comel sgt... memang sonok layan dia pagi2..

pagi ni papa layan fawwaz..

father & son conversation.. sgt sweet tgk this moment.. my heroes...

01 September, 2010

hye...

salam..

dah lame tak up-date blog ni. busy ngan my new born baby. arini dah 49 days dah. still continue pantang makan. baby dah besar sket. dah pandai senyum-senyum dah sengih-sengih sampai sepet mata. comel sgt.

let me introduce my new born baby..

Emir Fawwaz Bin Mohammad Ehsan.. Encem mama ni born on 15 july 2010 at 12.50 pm. berat 3.25 kg.. berat gak anak mama ni, walaupun perut mama kecik jer mase pregnant aritu. Lahir di HRPZII, Kota Bharu thru c-sect. C-sect sebab baby breech, tanak pusing2.. Alhamdulillah Emir Fawwaz di lahirkan sempurna dan selamat dan.. comel.. ..

fresh from oven. 2 hours after deliver.

penawar hati mama dan papa lahir ke dunia..

Fawwaz lahir dihujung 38 minggu, mase tu gi serah diri kat hospital sebelum sempat sakit contraction lagi. sehari kene tahan wad. Esoknye kene operate. dalam list operation tu aku no ke-2. pagi2 nurse dah siapkan aku utk operation. Berdebar2 gak time tu. Ehsan n my mum tak abis2 suh aku bykkan berzikir dan berselawat sementara tunggu di tolak ke operation room.



Dalam kul 12 pm, nurse dtg nak bawak aku ke operation room. wah.. berdebar2.. dalam hati aku tak abis2 berselawat. huhuhu.. takott.. after that, aku di bawa ke Dewan Bedah Intan, dalam 12.50 pm, lahirlah my boy.. Emir Fawwaz.. Rase sebak pun ade gak mase nurse baringkan baby kat dada sejurus selepas di lahirkan. mase tu mata baby dah bukak. Ya Allah.. besar sungguh kurniaan-Mu..


Alhamdulillah arini dah 49 hari umur Fawwaz, means dah 49 hari berpantang. aku pun dah sihat dan Fawwaz dah bertambah bam bam.


fawwaz bam-bam at 49 days..