01 September, 2010

hye...

salam..

dah lame tak up-date blog ni. busy ngan my new born baby. arini dah 49 days dah. still continue pantang makan. baby dah besar sket. dah pandai senyum-senyum dah sengih-sengih sampai sepet mata. comel sgt.

let me introduce my new born baby..

Emir Fawwaz Bin Mohammad Ehsan.. Encem mama ni born on 15 july 2010 at 12.50 pm. berat 3.25 kg.. berat gak anak mama ni, walaupun perut mama kecik jer mase pregnant aritu. Lahir di HRPZII, Kota Bharu thru c-sect. C-sect sebab baby breech, tanak pusing2.. Alhamdulillah Emir Fawwaz di lahirkan sempurna dan selamat dan.. comel.. ..

fresh from oven. 2 hours after deliver.

penawar hati mama dan papa lahir ke dunia..

Fawwaz lahir dihujung 38 minggu, mase tu gi serah diri kat hospital sebelum sempat sakit contraction lagi. sehari kene tahan wad. Esoknye kene operate. dalam list operation tu aku no ke-2. pagi2 nurse dah siapkan aku utk operation. Berdebar2 gak time tu. Ehsan n my mum tak abis2 suh aku bykkan berzikir dan berselawat sementara tunggu di tolak ke operation room.



Dalam kul 12 pm, nurse dtg nak bawak aku ke operation room. wah.. berdebar2.. dalam hati aku tak abis2 berselawat. huhuhu.. takott.. after that, aku di bawa ke Dewan Bedah Intan, dalam 12.50 pm, lahirlah my boy.. Emir Fawwaz.. Rase sebak pun ade gak mase nurse baringkan baby kat dada sejurus selepas di lahirkan. mase tu mata baby dah bukak. Ya Allah.. besar sungguh kurniaan-Mu..


Alhamdulillah arini dah 49 hari umur Fawwaz, means dah 49 hari berpantang. aku pun dah sihat dan Fawwaz dah bertambah bam bam.


fawwaz bam-bam at 49 days..

2 comments:

Marsha said...

Congrates Ida..comel Fawwaz ni. Pantang betul2 tau sbb C-sect ni kene pantang lebih sket...:)

Ida Rahayu... said...

thanks marsha.. tu la.. c-sect mmg kene pantang lebih sket. huhu.. kene btul2 jaga mkn.. bulan puasa ni tercabar gak nafsu makan.. sume makanan yang best2 bulan puasa takleh makan.