12 May, 2010

Dah Selamat Viva...

Dah lame tak up-date blog, busy dgn preparation for my master viva.. arini ade mase sket, meng up-date pasal viva semlm.. ermm... sebelum tu meh aku letak kat sini gmbar panel2 aku semlm (poyo tul.. mmg takde keje aku ni) ...


Panel 1: Assc Prof Dr Mahfoozur Rehman



Panel 2: Dr. Wan Amir Fuad Wajdi Othman

Chairman: Prof. Madya Dr. Nor Ashidi bin Mat Isa

my supervisor yg baik hati: Dr. Anwar Hasni bin Abu Hasan


As schedule, semlm aku dah selamat viva. Alhamdulillah sgt2.. panel sgt baik skali.. mase present chairman bgtau aku leh duduk kalau nak.." just make ur-self comfortable".. kesian tgk aku mengandung kot.. hehhehhehe.. credit dah kat situ.. tp takan la aku nak duduk smbil present kan.. tak sesuai la plak... aku pun berdirila mase present tu, padahal berdiri lame2 cam tak selesa gak.. aku diberi mase 20 minit jer utk present.. so aku ade 27slide, bagai kilat aku speed ckp. termengah2 aku ni ha waktu abis present..

Pas present, sesi viva, Q & A.. mase ni aku duduk.. tak larat la nak berdiri kan.. sesi Q & A pun ok.. soalan yg diajukan pun takla yg killer quastion. alhamdullah leh jawab ngn baik.. diorg pun tnya dgn senyuman jer.. baik sungguh... mase present pun aku tak rase gugup.. rase cam bg lecture kat student aku dlm kelas cam biasa..

After Q & A, aku di arahkan oleh Chairman utk keluar kejap, sb chairman, panels & supervisor nak discuss same ada aku lulus ke tak... then kejapjer pas tu aku di panggil masuk.. then chairman bgtau "Ida Rahayu, Congratulation u have pass ur viva." Tersipu2 dah aku pas dgr tu, tp still kene buat sket correction on my thesis, which is normal la tu.. 15 June nnt aku kene antar hardcover thesis...


hoyeeehhh... dah merdeka.. master dah abis.. takyah nak blajar lagi dah.. alhamdulillah semua di permudahkan oleh-Nya.. cam nak lompat pun ade.. tp kene la kontrol.. time preggy ni kan.. hehehhe.. bb pun happy.. mase present, bb senyap jer.. pas mama dia present, adui senget2 perut ni ha.. tgh lompat2 keriangan dlm tummy mama la kot.. hehhehhe..

me at USM ~29 weeks preggy~..

No comments: