18 May, 2010

Antenatal Class

Baru berkesempatan nak up-date blog.. Lately busy ngan CQI report. Japgi nak ade meeting exam, nak kene present.. alhamdulillah student kelas aku 100% lulus dgn jayanye..

8 May aritu aku ngn ehsan go for Antenatal Class ni kat Metro Specialist Hospital.. Byk bende baru belajar kat kelas ni especially camner nak breastfeed, cara breathing yg btul waktu nak deliver tu, camner nak push dgn cara yg btul, cara-cara exercise during pregnancy & ade gak belajar ape tu EPIDURAL..

ni ade gmbar2 di sepanjang class tu..

nurse demonstrate cara yg btul masa nak deliver..

demonstrate teknik breastfeed yg btul..

Carta penyusuan ibu..


then, belajar exercise..

ni aku jadi dipilih tlg demonstrate kat depan cara2 nak bangun yg betul waktu baru bgn tdo..

kul 12 cmtu kelas tu abis, then kiteorg dibawa melawat labor room.. nurse tunjuk katil yg digunakan waktu deliver nanti.. huuhuhuhu.. rase takut pun ade..

then, after that ade perasmian bilik penyusuan ibu kat hospital ni.. siap gunting riben lagi.. kiteorg dijemput, dpt mkn cheese cake.. yum yummm

aku cam tak sabar lak nak mkn kek tu, paling depan lak tu.. interprem sb kat dpn byk kamera, yg penting kamera dr pihak hospital. leh masuk magazine.. hehhhehhe..


sebelum balik, aku pun bergmbarla kat lobi hospital jap.. ala-ala cam duta hospital lak.. hhehhee

Ni adegan nak tunjuk perut.. mase ni 29 minggu ~ 7 bulan lebih...

Sonok gak attend class ni.. dpt byk info.. yg penting dapat goodie bag from nestle.. mekacih nestle..

after blk dr Metro Hospital, kiteorg tak blk umah terus, singgah Sungai Petani shopping baju mengandung lagi.. nak cari maternity dress.. dapat la 2 helai.. punyala susah nak cari sb aku ni tinggi, dress sume agak senteng...

2 comments:

___MaZuRa___ said...

comel nye mama ni... hehehe... tp yg depan cheese kek tu tak leh tahan... mmg nampak macam nak terkam je kat cheese kek tu... hahahaha....

Ida Rahayu... said...

hahhahhaha.. memamg tak pandai nak cover kan part cheese cake tu.. sb suke sgt.. tak tertahan lak tgk.. heeee...