26 April, 2010

spaghetti meatball..

Spaghetti meatball.. hummmmm.. dah lame plan nak masak.. tp tak termasak2 lagi pun.. last masak dulu time zaman anak2 dara.. try skill kat umah sewa bersama kwn2... dah janji byk kali ngn ehsan nak masak kat dia.. tp yerla every weekend asyik jalan jer.. tak sempat nak masak.. hehhehhehe..


So last saturday.. seperti yang di janjikan.. aku cubalah bakat terpendam aku tu.. masak spaghetti meatball.. dgn meatball skali aku buat.. mmmmmm

pagi.. ehsan kuar gi jupe client dia kat pulau.. so tghari dia balik, leh la nak merasa air tangan isteri terchenta ni.. pagi tu mulakan dgn cereal breakfast..

a bowl of cornflakes plus coco crunch with milk..


dah kenyang.. gi soping barang2 utk masak spaghetti kat jusco.. dah soping.. blk umah masak... dan hasilnye... taraaaaaaaaaaa....... my homemade spaghetti meatball..

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥


cuba nak bagi smooth bulat comel meatball tu tp tak smooth gak.. meatball ni reka sdiri resepinye .. suke 2 hati jer.. janji sodap...hehhehhee.. takpela.. gambar tu amek cepat2 sebab en suami tidak sabar lagi untuk mencoba hasil masakan ku.. hhahhahaa.. alhamdulillah penat masak berbaloi-baloi sebab ehsan sgt suke masakan ku ni.. anyway thanks to mazura bg resepi ni,k..

2 comments:

___MaZuRa___ said...

ida... patut ko kene post kat aku sikit. baru aku leh evaluate.... nak bg markah... hahahaha... anyway, good job... nampak cam sedap je...

Ida Rahayu... said...

hahhahhaha... berpeluh aku masak tau..hehhehehe...

nnt ko dtg penang, aku masak kat ko & azlan,k..