28 April, 2010

Viva..

Just receive sms from my supervisor, Dr Anwar Hasni about my VIVA details: (huhuhuhu.. kecut perut dah aku ni ha...)

Date: 11 May 2010
Time: 2.30 pm
Panel 1: AP Mahfoozur ( Dr dari Arab.. huhhuhu.. ntahla paham ke tak dia tnya nnt..)
Panel 2: Dr Wan Amir

Kwn2 doakan saya,k.. baby pun doakan mama yer.. moga mama viva ngan success skali... abg pun kene doakan syg byk2,k tau...

27 April, 2010

marking exam papers..


Semalam students aku dah exam.. kul 9-12 pm. tp dlm kul 11 lebih camtu ade sorang student yg amek exam yang same dtg bilik aku, btulkan coursework dia.. terkejut aku.. exam lum abis.. tp dah tercongok kat bilik aku ni ha.. tnya dia, rupanya dah separuh kelas dah kuar.. huhuhuhu.. senang sgt ke soalan aku tu, or terlampau susah smpai cramp otak diorg??????..


arini ade keje la aku kat bilik ni (hehhehehe smbil marking smbil ber'ym & baca blog & up-date blog)... nak abiskan marking student's answer booklet ni.. pastu leh focus kat thesis & prepare for viva.. dah nak abis utk 1 class.. 1 class lagi lum usik.. performance diorg pun quite ok... errmmmmm.. gud..

26 April, 2010

spaghetti meatball..

Spaghetti meatball.. hummmmm.. dah lame plan nak masak.. tp tak termasak2 lagi pun.. last masak dulu time zaman anak2 dara.. try skill kat umah sewa bersama kwn2... dah janji byk kali ngn ehsan nak masak kat dia.. tp yerla every weekend asyik jalan jer.. tak sempat nak masak.. hehhehhehe..


So last saturday.. seperti yang di janjikan.. aku cubalah bakat terpendam aku tu.. masak spaghetti meatball.. dgn meatball skali aku buat.. mmmmmm

pagi.. ehsan kuar gi jupe client dia kat pulau.. so tghari dia balik, leh la nak merasa air tangan isteri terchenta ni.. pagi tu mulakan dgn cereal breakfast..

a bowl of cornflakes plus coco crunch with milk..


dah kenyang.. gi soping barang2 utk masak spaghetti kat jusco.. dah soping.. blk umah masak... dan hasilnye... taraaaaaaaaaaa....... my homemade spaghetti meatball..

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥


cuba nak bagi smooth bulat comel meatball tu tp tak smooth gak.. meatball ni reka sdiri resepinye .. suke 2 hati jer.. janji sodap...hehhehhee.. takpela.. gambar tu amek cepat2 sebab en suami tidak sabar lagi untuk mencoba hasil masakan ku.. hhahhahaa.. alhamdulillah penat masak berbaloi-baloi sebab ehsan sgt suke masakan ku ni.. anyway thanks to mazura bg resepi ni,k..

22 April, 2010

no work to do...

arini sungguh tak bermotivasi nak keje.. chewah.. macamla ari2 lain rajin sgt nak keje.. dari pagi kuar gi breakfast kat mcD, mcD lagi... tapi dimaafkan la tak minum coffee.. minum hot milo.. pas breakfast blk opis.. bukak facebook, chatting kat ym ngn kwn2.. baca blog, baca email.. huh..bahagianye idup.. pastu aku start bosan...
bosan2 punye pasal aku gi jusco ( ni yg aku suke ngan keje aku, mmg flexible, leh kuar sesuke hati.. hhahhaha)... alang2 jusco ngn uitm perda ni about 1 km jer.. mmg dekat.. tak sempat sejuk la aircond kete, dah smpai jusco tu.. kat jusco singgah Kenny Rogers mkn muffin & orange juice.. pastu gi window shopping kat jusco.. pusing2 try2 baju.. tersuka lak maternity blouse ni.. so beli la sepasang..

pas shopping kat jusco.. skangni aku kat bilik opis.. balik solat n mengadap pc.. nak buat keje pun mmg takde keje.. skangni student tgh exam.. test sume dah marking, coursework students pun dah tampal kat luar bilik.. huuhhuuhu... tunggu exam student aku 26 hb ni.. barula ade keje, marking exam paper.. busyla sket time tu..

ingat japgi nak do correction thesis aku la.. and prepare slide utk viva.. hmmm.. sempat ke nak buat ni? tinggal 30 minit sebelum kul 5.. kul 5 dah nak blk pulak...hehhehhehe...

21 April, 2010

You are a tiny miracle....

You are a tiny miracle.
Laying close to my beating heart,
Each and everyday l feel your presence inside of my womb.
We can't wait to meet you.

Time is moving slowly,
The day is almost here.
The anxiety and joy is building up,
For my baby boy will soon appear.
I can't wait to see your smiling face,
And hold your little hand.
Just then I'll know deep inside that you’re my little man.
I have so much to share with you day after day.
And to you my son I will give my love in each and every way.

20 April, 2010

Alhamdulillah..

Semalam jupe supervisor, Dr. Anwar kat usm (thanks to my darling antar gi usm).. Thesis dissertation aku dah siap, nak tunjuk kat supervisor untuk dia btulkan yang mane tak ok.. alhamdulillah sgt2 pas dia belek2 tu, dia ckp everything's ok, so prepare for viva jer la nanti.. Thesis antar ujung bulan ni untuk salinan panel.. viva pulak 10-15 May.. huhuhuhu.. rase takut pun ade gak nak viva dah ni... mintak2 sume ok.. mintak2 panel kesian tgk aku yg tgh preggy ni, tak tnya aku teruk2..hehehhehhe

16 April, 2010

Writing thesis..

Pagi ni bangun lambat, so lambat la gi keje.. gerak dari umah kul 9 pagi smpai uitm thumb print kul 9.03 pagi.. Lapar.. then kak juliana ajak gi breakfast.. today having breakfast at mcD.. mcD lagi.. baby, sorry,k.. mama mkn fast food lagi... mama tau it's not gud for u.. tapi.. mmg takleh nak tinggal terus.. sb mama really suke breakfast kat sini.. hehehhehe..

Then after breakfast, balik opis, sambung writing thesis master.. memang busy lately, hari2 ngadap laptop & komputer.. smpai 2 komputer gune.. hhuhuhhu.. yerla.. aku ni jenis yang malas nak gi library pinjam buku, sume reference aku ialah e-book.. so record aku kat usm kire bersih lagi la.. takde denda antar buku lambat.. hehehhehe..buku pun tak pernah pinjam... huh... nasib baik ade teknologi yg canggih ni, tak yah aku susah2 pinjam buku berpuluh2 biji untuk siapkan thesis ni... laptop untuk typing, pc opis untuk bukak e-book.. e-book ni bukan nye leh copy & paste.. so terpaksa la aku baca & taip... kalau leh copy & paste..huhuhuu..sonang la idupku..

aku selalu writing thesis ni kat opis jer..during office hour, blk umah mmg tak bukak langsung.. blk umah utk rest & spend my time with my darling.. hehhehhehe...mmg tak suke bawak balik keje kat umah..


inilah keadaan meja opisku yg bersepah2..

thesis nak kene submit 30 hb ni, so nextweek on Monday plan nak bagi supervisor check thesis tu ( en ehsan tolong antar saya gi usm,k..) alhamdulillah kul 6 ptg td dah siap. sempat edit lagi after print.. tensen tul pas print baru nmpak ade typing error or whateva error.. huuhuhu..

thesis sudah siap..so weekend ni ape lagi...leh la enjoy!!!!!

15 April, 2010

balik kG..

Weekend aritu blk kg lagi.. jln jauh lagi.. syukur sgt aku sihat jer.. baby pun jalan jauh lagi.. hehhehehe.. baby gud, but lately bertambah active.. asyik kicking and moving in my womb.. yerla baby pun dah besar kan.. pantang gosok perut, pasti bg feedback.. comel tul..

After singgah K.T on saturday, kiteorg blk Kota Bharu.. blk tgk parents, sb ayah kurang sihat.. Isnin malam baru balik Penang.. sebelum blk sempatla gi pasar malam Wakaf Che Yeh.. malam kat sini mmg meriah.. plan nyer nak cari sluar maternity n buah..

with my sist, nor..

beli mangga siam kat sini mmg murah dah manis....yum yum.. beli 2kilo stgh untuk bawak balik Penang..

10 April, 2010

at Kuala Terengganu..

Quick post dari K.T.. tgh lepak surfing2 sblum balik Kb japgi.. mlm td kul 2 sampai KT.. singgah jap KT sb plan utama nak blk Kota Bharu.. Arini mak mertua masak nasi beriani sedap punya..sgt sedap..

06 April, 2010

Antenatal Class


Since aku dah mengandung 6 bulan dah skangni..so td dah booking Antenatal and Breastfeeding Class kat Metro Specialist Hospital. Dr Lim promised akan call aku balik once tarikh dah confirm for next class.. Tak sabar nak gi kelas tu.. Kalau kat Uk, kelas Anternatal Class mmg wajib, this class will help early parenthood cam aku & ehsan ni to focus on pregnancy and get ready for labour and birth. This class surela jadi a great class untuk parent-to-be nanti yer...

05 April, 2010

'bergumbira' on weekend..

Agak tensen actually every Saturday for past 3 weeks kene gi uitm.. ade bengkel la, ade training la, ade nak kene review silibus la..ishh.. walaupun time bengkel, training aku ni main2 jer.. tp agak mengganggu la kan.. time tu la nak bgn lewat.. berehat2.. kemas umah..n kuar jln2..hhehhehehe..

Bile sabtu weekend aritu aku kene ade bengkel, so on sunday kiteorg kuar la jln2.. aku ni mmg kurang suke duk umah seharian kalau weekend.. kene kuar gak cuci2 mata.. soping sket2 ke.. tu mmg leh ilangkan tensen bg aku.. hehhehe..

Pagi breakfast fruit salad.. pastu tunggu ehsan bgn breakfast lagi untuk second round.. kali ni breakfast chicken nugget ngn toest'em & milk.. ( byk nye sy breakfast..huhuhuhu) pastu kemas umah.. surfing..lepak2 depan tv..then ptg sket baru kuar lunch..















Pas lunch gi jln2 kat Gurney Plaza.. gi bookstore, tgk2 n baca free buku n magazine.. hehhehe... window shopping.. then tershopping baju baby kat world of cartoon.. comel2 n cute2 baju2 baby kat situ..so ape salah nye beli baju untuk baby ni kan..hehehe..

lepak kat bookstore..

preggy me 6month...
mlm baru kiteorg blk, then lepak2 kat umah tgk ABH kat tv3.. so.. sekian sahajalah aktiviti saya pada hujung minggu lepas.. terima kasih..

01 April, 2010

kl trip.. part 2

dah lame tak up-date blog, busy dgn writing thesis.. ptg ni nak jupe supervisor kat usm, nak tunjuk sume result2 yg dapat mase experiment test robot aritu..

okla nak up-date kl trip yg aritu nyer... lambat sgt up-date nnt basi lak citenyer... hehehehe..

isnin,

isnin pagi lepak2 kat umah kakak kat sec 25.. bermalas-malasan kat umah ni.. ptg kiteorg gerak gi Ikea.. kalau dtg kl, wajibla gi ikea.. gi menjamu mata kat sane.. and one thing suke pasal ikea ni - suke sgt ngn karipap ikea.. sgt suke.. sempat la soping sket barang kat ikea aritu..


malam isnin kiteorg ade dinner cwa kat One World Hotel kat Damansara. Registration kul 8, kul 6 lebih kiteorg gi siap2 kat Royal Bintang Hotel. ni ade gmbar2 mase dinner aritu:



8 course Chinese cuisine.. mkn smpai tak larat...

ehsan with his successful and kaya raya friends..


with kak liza..

with siti hajar..

tema pakaian untuk dinner mlm ni adalah evening dress & suit.. sume melaram bagai nak rak mlm tu.. hehhehhhe.. aku biasa2 jer..



and the best evening dress of the night goes to....

cantik tul akak fiona ni.. walaupun dah berusia sket, tp tetap maintain cun..

dinner berakhir lebih kurang kul 12 mlm.. really enjoy the dinner, enjoy the night...