22 February, 2010

enjoy lagi...SEDIM ECOPARK...

Last weekend, on Saturday kami ber'enjoy' lagi.. kali ni kat Sedim Ecopark,Kulim lak.. join kwn2 CIMB ehsan berPICNIC kat sini.. best ar korang, suggest tmpat ni, cuaca panas skangni amat sesuai la kmi gi berendam mandi air terjun.. sejuk sket badan ni.... sejuk sket???hallooo.. bukan sejut sket..tp gerrr gggeerrrr.. amat sejuk... ssyyoookkkkk sggt!!!!!


ketibaan...


sesi bergambar...

sebelum mandi.. menjamu selera la dulu..

dah kenyang mkn.. ape lagi...mandi time!!!
kanak2 mandi kat tmpat cetek jer..



splashing...
bermacam2 gaya..

heee... rase cam tgh bercinta lg la.. hahhahhaha.. padahal mase bercinta tak pernah gi mandi air terjun...
acara kiteorg pada hari itu ialah.. mkn and berendam.. pas berendam mkn lagi.. hehhehhhe.. best gler...lama gakla berendam, sampai beku rase badan ni.. baby senyap je.. sejuk kot.. adela sekali dua rase baby kicking.. pastu aku gi berendam..terus senyap.. sejuk la tu...

18 February, 2010

Holiday Lagi... Langkawi Island

Cuti CNY aritu kami berholiday lagi.. kali ni Langkawi lak.. huhuhuhu.. 3 hectic week.. 3 minggu turut2 kami bercuti.. bercuti sakanla kali ni.. start dari Cameron Highland, Kota Bharu and last weekend aritu Langkawi Island.. anyway sgt sonok dapat bercuti menghabiskan masa sesame.. yang pelik nye, tiap kali bercuti aku ok je, takde ape2 masalah. Travel gi cameron dgn jalan yg bengkang bengkok, aku relax je.. naik feri gi langkawi pun aku rilex je.. alhamdulillah sgt2...

Actually kami ade kenduri sepupu ehsan ( pompuan), kawen ngn org Kuala Nerang, Kedah.. FAmily ehsan sume turun Kedah.. pas kenduri tu kiteorg decide nak bercuti di Langkawi..

on the way to Langkawi..

menunggu ketibaan feri at Kuala Perlis..

feri ni la bawang kiteorg to Langkawi..

dalam feri to Langkawi..

di jeti pekan kuah.. posing with kak nadia and kids

di sini la kami ber 7 tinggal~ Kondo Istana.. memandangkan kami ni bercuti time public holiday, rate nye agak mahal la.. huuhuhuhu

van ini la yg kmi pusing2 Langkawi.. dan tourist guide kami of course la darling kesayangan ku...

Pagi2 selepas check-out, bergambar ramai2 depan kondo.. it's time to shopping!!!
ensem nye pakcik tourist guide kiteorg... hehhehehehe

utk pusing2 langkawi..

disekitar dlm van..

my M.I.L and S.I.L

my B.I.L and the kids

shopping time...

Bile aku~ 17 weeks (4 months ++) mama to be berposing....


di depan Kedai Haji Ismail, very hot weather..

at kota mahsuri..

at pantai tengah.. cuaca sgt2 panas.. aku selsema teruk aritu, muka pun dah merah2 tak tahan panas..

dalam feri..posing lagi berdua2 an.. nak balik ke kuala perlis dah.. sekejap nye rase bercuti...

barang2 yg kiteorg shopping kat sane...


percutian kali best sgt.. really have fun.. thanks to my beloved husband's family yg join kiteorg together2 bercuti kali ni... ramai2 meriah sket...

09 February, 2010

bile saye memasak utk dinner...

mlm tadi tetibe datang mood nak masak la pulak.. masak yg simple2 jer.. nasi goreng + sayur brokoli+ ayam masak merah.. yg penting ehsan begitu berselera mkn.. hehhehhehe.. nasi goreng resepi dan gaya tersendiri saye seperti di bawah:

08 February, 2010

yeay yeay balik kg...

Last weekend (friday-sunday) kiteorg blk kg. kat kota bharu.. sampai kb khamis lebih kurang kul 12 mlm dah.. mak aku tak tdo lagi time tu, rindu kat aku agak nye..3 hari rase kejap jer.. anyway dapat jugak lepas rindu kat family, memandangkan dah lame tak blk umah... tambah meriah, abg aku pun turut blk kg, sb dgr kiteorg nak blk.. dah lame tak jupe my nephew.. hakim..


Day1: Friday, 5Feb2010

with my sist at grand river view hotel, kb.. ehsan ade GBOP kat sini..

sempat singgah beli laksam kat Cherang ni.. meriah macam bulan puasa lak.. kuih2 tradisional kelantan sume ade dijual kat sini


Day 2, Saturday 6Feb2010
kat rumah with my nephew.. before kuar shopping..

at Pengkalan Kubor.. shopping time..

my bestfriend ever..

set2 Luminarc, Arcopal, Corelle . aku dtg sini mmg nak beli 1 pot set.. last2 beli 1 pot for 5liter Arcopal


vantage pun ade.. takyah susah2 nak gi Langkawi

shopping narita adik beradik toto utk dibawa blk penang..


lapar selepas shopping, kami gi mkn seafood celup tepung kat PCB

mkn ramai2, ayah tak ikut sb keje on Saturday

with my my bestfriend, da greatest mum in the whole world..

Day 3, Sunday 7Feb 2010,


balik penang.. huwaaaa...

singgah sekejap kat dataran titiwangsa.. love the green scenery



sampai Penang lebih kurang pukul 9 mlm.. start missing my family so much.. especially my mum.. blk aritu aku realise mak aku dah semakin berusia.. ayah punn.. sebak btul time nak balik penang.. kalau dolu2 time nak blk uitm sure aku nanges..

the sweetest moment everytime blk umah ialah kiteorg adik beradik (aku ngn adik pompuan aku 2 org, kdg2 abg aku pun join skali) suke lepak, share citer kat bilik mak.. best port kat atas katil , lepak ramai2.. hehhehhhe.. kiteorg 1 family mmg very close..byk btul nyembang smpai lupa sume bende.. ajak mak aku nyembang smpai lewat mlm.. kekadang kesian tgk mak aku nampak ngantuk2 dah sb jarang tdo lewat, tp nak jugak update citer sepanjang kiteorg takde kat umah..walhal aku selalu call umah everyweek.. kengkadang tu smpai lupa ehsan kat luar.. so sorry darling..

kalau blk umah, ape yang aku nak mkn mesti mak ayah aku sediakan. dari kecik smpai skang, ape yg adik beradik kiteorg nak mkn mesti dapat nye.. kalau ade makanan favourite musti mak ayah aku simpan kan, time blk umah dpt mkn.. so touching bile ingat balik..

bulan 3 nnt maybe family aku turun Penang lak.. really can't wait...