24 January, 2010

happy birthday my darling..

to a very special person on ur birthday..
the best of everything and may ur wishes do come true..
happy 28th birthday darling..
love u so much..

p/s: really handsome bile tgk abg pakai kemeja yg syg hadiahkan tu.. luv it.. although i never say it... but i really mean it..

16 January, 2010

i'm 28th!!!!!

today is my birthday.. arini dah bertukar angka dari 27 ke 28 tahun.. 2 tahun lagi dah 30 dah..huhuhuhu.. kalau tgk angka rase dah tua dah..tp jiwa rase cam muda lagi ni..ehehhehe..


on my birthday, takde la celebration yg gempak2.. ntahla..dah rase tanak untuk sume tu. mungkin pembawakan bb kot..hehhehhe.. kalau dulu, on my birthday nak kene gi mkn western food.. (skangni dah tak lalu nak mkn western food) dah bosan kot.. skangni kek pun tak suke sgt.. lebih2 lagi kek coklat.. kek coklat kalau dulu my favourite tp skangni kalau mkn cam ade something yg tak kene..pahit, tak sedap sume ade.. pelik nye ida rahayu skangni... imbas kembali, mase kecik2 dulu, kalau ade birthday, musti nak ade birthday party.. musti nak kene ade kek.. musti nak kene tiup lilin..hehhehhehe.. sonok nye mase muda2 dulu..


tp skangni rase cukupla ade org yg di sayangni ade di sisi, keep loving me each day.. jaga aku, tolong picit aku time lenguh2..tolong sakat aku, smpai aku majuk2 manje..hehhehhe..thanks my darling, u make my life so flowery... ucapan birthday dr kwn2 pun dah cukup buat aku happy, makna nye aku still lg di ingati oleh kwn2..thanks for all of the happy birthday wishes.. thanks so much...


birthday kali ni tak mintak ape pun, cuma time pregnant ni suke sgt bau wangi.. dlm kete nak wangi, kat umah nak wangi.. hhehhehehe.. hari2 nak kene wangi... nak kuar kejap pun nak kene wangi.. so mintak ngn en ehsan belikan perfume.. ehsan bawakla aku gi beli perfume kat megamall.. byk yg test bau nye tp suke gak kat clinique happy.. yang lain sume tak berkenan bau nye..

pastu ingat nak jugak gi shopping brg2 baby.. dah masuk butik baby, tapi masalah nye sb tak tau lagi bb boy ke gurl, so quite hard to decide the colour.. erm.. so we decide shopping nnt bile dah tau gender baby.. senang sket..

15 January, 2010

souvenir from sabah

Thanks to my students yg belikan aku souvenir from sabah ni.. actually diorg ade lawatan kat sabah last week, sonok dgr cite dari diorg, siap gi snorkeling at manukan island, lagi pulau ape lg diaorg gi aku dah lupa. ade 3 pulau..

hhuhuhu..en ehsan, bile agak nye kite nak gi jln2 kat sabah ni?

time kasih ye ingat jugak diorg kat aku...hehehe..suke!

14 January, 2010

Start to kick...

Semalam perut aku memulas-mulas.. tak tahu nape. agak risau, takut ade pape tak kene kat baby.. mula la aku pikir bukan2. Lepas briefing lab untuk student part 6, aku terus gi klinik.. memulas tu datang sekejap2.. tapi time dia memulas tu.. adddooooiiii.. sakitnye..

Sampai kat klinik, bgtau dr farhanah ape sakit aku ni.. dia syak aku diarea.. adui..

Sebagai langkah berjaga2 dr farhanah scan la baby, mane tau punca memulas perut sb ade yg tak kene ngn baby ke kan.. mase scan tu baby tgh rest.. elok jer dia lying.. rupanye 12 minggu baby dah cukup dah sifat dia.. dah nampak kepala, tulang hidung baby pun nampak clear..nampak bontot baby, perut baby, tangan dan kaki sekali.. heart beat pun active.. comel tul.. terharu aku.. paling terharu aku tengok baby angkat bontot dia, then dia kicking, tangan pun naik sekali.. banyak kali dia kicking... aku ngn dr farhanah tergelak kecik tgk aksi baby... besar nye kuasa Allah..

dr farhanah bagitau baby takde pape, active..very good.. fuhhhhh.. lega aku... dr bagi ubat aku tak makan pun.. sakit perut ni leh jer tahan lagi... dah cukup happy bile baby ok..

12 January, 2010

Monthly Checking...

Pagi ni gi klinik for monthly checking. Resultnye:

Tarikh pemeriksaan: 12/1/2010
Tempoh hamil : 12 minggu
Berat : 54.5 kg
Hb: 10.2
Tekanan darah: 120/70
Ujian air kencing : bersih (Alb - Nil, Gula - Neg)

Result darah aritu pun dah dapat:

Blood group : B
Rhesus (D) : positive
Screening Test for HIV: Non- Reactive
RPR (syphilis) : Non- Reactive

Result pemeriksaan sume nye ok kecuali Hb ku sangat rendah. nurse tak bebel pun but give me some advise. Nurse2 kat sini sume baik2 jer and very detail bile buat keje.. aku suke... Masa menunggu pun tak lama. Kene refer Klinik Prai lak 20 Jan ni.. Nurse advise byk mkn bayam, hati ayam , kerang. huhuhuuh.. hati ayam & kerang mmg aku tak suke.. sgt2 tak suke.. Skangni kene tambah mkn pil iron lak untuk tambah darah.

11 January, 2010

Baby 8 weeks

This is my first time we scan our baby..
Rase sangat2 excited
umur baby time ni 8 minggu dalam perut saye..
skangni baby dah 12 minggu. dah 3 bulan dah..
time ni baby kecik lagi tapi dah nampak heart beat dia..comel tul..
dr Hanita bgtau baby ok, size dia pun ok ikut umur baby time ni..
she says "everything is good"

10 January, 2010

Mengidam....Spaghetti


teringin sangat nak mkn spaghetti.
Byk2 spaghetti saye lebih suke spaghetti secret recipe..
ade meat ball yg sgt sedap...ermmm...sedap nye...


tapi semalam.. rezeki saye dapat mkn home made meat ball spaghetti..
sangat sedap..tp saye malu nak mkn byk2..
thanks to kak za (my husband's client) serve kan kami so delicious spaghetti and jus delima... yum yum


01 January, 2010

Happy New Year 2010..

welcome to 2010.. no new year celebration here, no mood for that..but really happy coz have a surprised visit from my family-in-law.. they spending the new year holiday in penang with us.. best2...