30 December, 2010

FINAL AFF SUZUKI CUP 2010... horreeyy esok cuti!!!!!


horeeyy.. malaysia menang 4-2 lawan indon..

lagi horreeey bile esok cuti..

time kacih pemain malaysia dan time kacih penjaga gol malaysia kerana usaha korang 1 malaysia dpt coti.....

al-kisahnye malam tadi aku ngan fawwaz ikut papa gi tengok bola dengan kwn2 kat umah abg sanusi.. best dapat lepak kat bungalow 2 tingkat abg sanusi.. cantik umah dia, walaupun still single tp sgt kemas dan walaupun blum mampu nak beli bungalow, tumpang lepak pun dah kire happy dah.. ngeh ngeh ngeh...


peserta acara menonton bola secara percuma beramai-ramai.. sgt sonok dan sgt enjoy..




encem mama ngan uncle azmi.. sangatla seronok dia pun.. biasa kul 9.30 dah tido, oleh kerana Final AFF punye pasal dan sgt suke tgk football, waktu tido terpaksa delay.. lepas abis bola kami balik umah tp almost 12 gak dia tdo malam tadi. susu dah abis berbotol2 tapi takleh lelap.. asyik nak main.. sb excited malaysia menang kot.. nasib baik tak meragam.. behave.. arini kul 9pagi baru bgn. muka cam dan mengantuk tapi tahan yer anak mama.. fawwaz dah 5 bulan setengah dah.. nampak cam dah besar anak mama.. flies too fast.. baju ni aunty puai yang bagi.. time kacih jugak yer aunty puai bg fawwaz baju ni.. nampak lagi encem encemama ni...


13 December, 2010

emir fawwaz's milestones.. his first roll

Last week seminggu aku tak gi opis, fawwaz selsema ngan batuk mulanye. paediatrician bagi ubat, then selasa fawwaz start demam. huhhh.. pakej. demam+batuk+selsema. tp nasib baik demam sehari jer.. setiap malam kami gi klinik apply nebulizer. arini dah antar fawwaz kat baby-sitter. keadaan fawwaz pun dah makin ok. tinggal batuk-batuk jer..


oyer, fawwaz dah pandai roll over. mama ngan papa sgtla excited. siap ingat lagi fawwaz starts roll over at 4 month, 2 weeks. skangni dah terer meniarap and pusing balik. semalam tertido terlentang akibat kepenatan buat aksi. mak aku cakap fawwaz tak sihat sebab nak meniarap. hehhehehe...

ni ade gambar sempat snap his first move to roll over..



mula-mula main ngan elephant, gigit kepala elephant, gigit idung elephant..pastu dah boring...

dah boring, campak elephant jauh-jauh..then start golek...

try pusing, sangkut tang bahu la plak.. takpe.. cuba lagi..

try stabilkan diri.. mama nak jer tolong.. tapi sabar.. biar jer dia buat sdri..


then.. tara.... dah berjaya!!!!! Rolling Over..well done my Tiny Love..


06 December, 2010

Cuci-cuci Services

Last week aku amek cuti half-day untuk mengemas umah. tp bukan aku yang cuci, tapi maid indon. hahhha.. call jer SETIAMAID, bgtau alamat umah, nanti maid diorg akan datang cuci umah kite selama 5 jam with certain payment.. senang idup aku..





ni tingkap umah aku.. bagus maid tu, siap panjat-panjat lagi cuci habuk.. dekat grill sume dia sental.. kipas-kipas, lampu-lampu sume di lap nye.. habuk dekat rak tv, almari, rak kasut sume beres.. mop umah, mop bilik lagi.. memang berbaloi- baloi upah diorg ni.. yang penting umah aku bersih.. wink wink...


01 December, 2010

EMIR FAWWAZ MEETS AQEEF

Weekend aritu mazura and her family berholiday kat Penang. Diorg sampai sabtu, so berdesuppp kami jupe dia kat island.. ( hhehehheeh.. poyo jer, bukan berdesupp tp terkedek2 sebab aku mandi lambat, siap2 kan si budak encem tu lagi.. mmg lambat la jawabnye)..


titik pertemuan kami kat Kapitan Hotel Gurney.. suke Kapitan sebab ramai mat-mat dan mek-mek Salleh dtg mkn2 kat sini.. siap promote mazura lagi ramai omputih kat situ nnt kite rase cam kat obersea.. tp Sabtu aritu tak nampak lak bayang mat salleh pun datang makan kat Kapitan Gurney tu... huhuhuhuu.. camno tu? tp Mazura, btul aku tak tipu.. biasa ramai jer omputih kat situ tau...


rase tak sabar nak jupe besfen aku ni.. nak jupe Aqeef sgt2.. selalu tgk gmbar kat fb jer.. then pastu diorg datang... nyembang2, borak2.. lame gak lepak, dari tak ujan, smpai la ujan.. ujan dah reda sket, smpaila ujan lebat balik... kami tak pandai2 nak gerak.. hehehhehehe.. maaf yer tokey Kapitan kami terOver sket buat cam rumah sendiri..

tara.. mazura, azlan and aqeef yg montel lagi comel...

aqeef : emir, jomla kite tgk camera.. aku pegang tangan ko ni.. jom la..

emir: tanak... aku jual mahal.. aku nak tgk lukisan kat dinding ni...

emir: boringla mama ngan mommy kite ni.. asik nak bergmbar jer.. aqeef, aku nak buat muke bowing...

aqeef: tau tak pe..... jom aku tgk daddy aku, ko tgk papa ko, nak tak ....

then kami gerak gi Feringhi Penang.. lepak2 kat Hard Rock Hotel.. bergambar lagi....


emir: napela mama ngn mommy kite tepek kite kat dinding uncle beatles ni??

aqeef: ntah.. kite layan jerla.. yang penting kite geng..


emir: aqeef, cun gak gitar ni yer.. kite pujuk mama ngn mommy kiter beli nak? leh gigs sesame..

aqeef: maner leh.. mommy nak aku jadi pilot bile besar, ko lak kene jadi doctor tau.. pegang jer boleh.. ko jangan perasan nak jadi penyanyi lak..

emir: baikkk.. aku pegang jer...

encem tak saya ni???

emir fawwaz with mama

emir fawwaz with papa..

emir: with mama again.. byk nye gmbar saya ngn mama.. papa tolong snap jer.. cian papa..

mama: takpe, mama mmg giler kuasa bab-bab bergambar ni.. hehhehehe



sonok gler jupe mazura and her sweet family.. nanti kite plan next percutian,k.. CAMERON HIGHLAND.. maybe??????

01 November, 2010

hari yang bosan..

S.A.N.G.A.T....... B.O.S.A.N!!!!!!


skang kat bilik opis tgh bosan-bosan tak tau nak buat ape.. paper sume dah baca, blog2 sume dah baca gak, ym dah bosan menaip.. makan pun dah kenyang tahap haperr dah.. ngantuk? mate tak terase nak tido, malam tadi dah lame tido.. huhu.. kesian nye saya kat opis arini.. kwn2 sume busy dengan marking exam paper, ade yang kene invigilate. errrmmm.. update blogla..

citer pasal weekend. semalam kuar soping barang2 si encem. ari2 kuar mesti beli barang dia, ade jer yang nak kene beli. plan semalam nak gi tesco beli pampers. pastu termelengcong kat Queensbay lak. ehsan nak shoping kemeja, last2 tak beli terbeli sweater and cap si encem lak. huhuhuhuu.. fawwaz gak yang untung..

ade gambar terbaru mama bersama fawwaz..



29 October, 2010

Tugas Pertama ku pada Semester Jun - Nov 2010

fuhhh.. lega.. baru abis invigilate kat Laman Siswa.. Jadi Ketua Pengawas lak tu arini.. dah lame takde keje kat opis (4 bulan joli katak...), rase blur2 pun ade gak tetiba handle exam arini.. Alhamdulillah exam td berjalan lancar. start and end exam tepat pada masanye.. tak lewat seminit pun...
got to go.. nak jemput si encem kat umah babysitter. rindunye mama kat fawwaz..

27 October, 2010

Alhamdulillah, Berita Gumbira, Rezeki Bertambah-tambah...

TAWARAN JAWATAN PENSYARAH UiTM (DM45)
BIDANG: KEJURUTERAAN ELEKTRIK - KOMUNIKASI
Dengan hormatnya perkara di atas dirujuk.
2. Sukacita dimaklumkan bahawa mesyuarat Jawatankuasa Hal Ehwal Kakitangan UiTM ke-119 telah membuat keputusan untuk menawarkan jawatan Pensyarah UiTM kepada puan dengan syarat-syarat perkhidmatan, skim perkhidmatan dan jadual gaji matriks seperti yang dilampirkan.

Semalam alhamdulillah dah dapat surat dari Shah Alam untuk permohonan tukar status keje dari DM41 ke DM45. Dulu berstatus Pensyarah Muda dah tukar ke Pensyarah UiTM la plak sb dah dapat master aritu. Alhamdulillah sebab gaji pun dah bertambah-tambah.. hehhehhe...

25 October, 2010

Jalan-jalan ujung minggu..

Ujung minggu tak pernah duk diam kat umah. Last weekend balik Kelantan. This weekend lak kuar jalan2 amek angin Penang. walaupun skangni ade baby, tapi jalan tetap jalan. acara soping pun tetap diteruskan. fawwaz sporting time kuar. maybe sebab dr dalam perut mama lagi asyik bawak fawwaz jalan. dah training siap-siap..


sebelum soping, makan la dulu. org kata kalau kenyang perut, pasti suke hati untuk soping dan jalan2.. hehehehehe.. kami layan briani tanduri kat Kapitan Gurney.. fawwaz duk diam dalam carrier dia tu dengan dahi tertampal cool fever. tak demam tapi kepala dia panas sket pagi tu, so letak cool fever siap2 untuk keselesaan.

with ensem mama..
mase utk jalan2 kat Gurney Plaza..

benti makan lagi kat hot n roll.. sgt suke crispy pizza kat sini.. mkn lagi.. mane tak gemok..


Fawwaz mmg tdo awal setiap malam so sebelum magrib kami dah kene sampai umah. Alhamdulillah balik umah pun fawwaz tak meragam. dia Tdo dengan nyenyak nye malam tu...

11 October, 2010

my Fawwaz...

Arini Fawwaz dah 2 months and 3 weeks. dah bertambah bam bam. Dah pandai gelak mengekek-ngekek.. Skangni fawwaz dah mula suka main. Dah mula tertarik pada colourful object. Bile dia tgk moving or colourful toys or object, mula dia excited. Kaki dan tangan sume naik. Active sangat. Pas main, mula lapar mintak susu.




Satu lagi feveret dia ialah explore his body. suke tengok tangan dia.. suke main-main ngan tangan and then mula masuk his fingers into his tiny mouth. tapi fawwaz suke tangan kiri compare tangan kanan dia. Ermmm.. kidal ke anak mama ni...

05 October, 2010

Cerita Raya Lagi...

Sambung lagi cerita raye aritu..

raye ke 3 kami sambung beraye kat Kota Bharu lak.. Raye ke 4 lak hari bergelak ketawa bersama kawan2 Zainabian. Hari tu ade 2 undangan iaitu kenduri Nas dan Aqiqah anak Dayang, QQL.

Destinasi pertama : Wedding Nas

Selamat Pengantin Baru Nas and husband.. moga bahagia hingga ke akhir hayat.. Cepat2 dapat baby cam kami tau.. syok sgt...

sesi bergambar ngan kawan2 lak.. sume pantang dan fobia tgk kamera, musti nak menempel..


Bergambar bersama Panting Baru, Nas..

aksi bebas..

sonok layan photographer tu.. posing byk2, borak dan di ikuti dengan gelak yang melampau sampai masing2 lupe husband and anak2.. rase cam di alam sekolah menengah yang gila2 tu balik.. Nasib baik aku dapat husband yang sporting, biar kan aku lupa diri seketika bersama kwn2..

di kala aku bergila2 ngan kawan2, ehsan jaga fawwaz dan cuba menenangkan si anak...

Destinasi kedua: Aqiqah QQL

Acara ke 2 ialah konvoi beramai2 ke rumah dayang, sempena aqiqah QQL.

Ini ialah Dayang Dayana Awang Omar. tuan punya majlis. dah lame tak jupe si dayang ni since abis form 5. dalam kelas dulu dayang duk belakang aku. skangni dayangni duk obersea, kawen dengan mat saleh London and got tembam + cute boy, QQL..


seperti biasa fawwaz akan tido bila bertandang ke rumah orang. Perangai baik encem mama ni membolehkan mama menyembang sedasyat dasyat nye.

sebelum balik , acara wajib ialah bergambar beramai2 bersama kwn2. masa balik tu baru rase diri kepenatan sebab menggunakan sepenuh hati anggota mulut dan pipi setelah beberapa jam bersama kawan2. walaupun penat tapi sgt sonok.. Fawwaz pun sonok dapat kumpul lagi duit raye dari aunty-aunty kaya zainabian.. mekacih kwn2..

04 October, 2010

Aidilfitri 2010

Aidilfitri tahun ni kami bertiga beraye kat Terengganu pada raye pertama smpai ke 3, then balik sambung raye kat Kota Bharu lak. This year tahun pertama kami beraye with our beloved son. Alhamdulillah hasrat tahun ni untuk beraye dengan kehadiran anak termakbul. Thanks to Allah. Syukur sgt2..
Masih tak terlambat lagi rasenye nak upload gmbar2 raye aritu..

first day raye.. bergambar beramai2 dengan keluarga husband at t'ganu with brown theme.

one big family.. with sedara mara..

Aidilfitri with our beloved son. Fawwaz waktu ni berusia 58 hari.. nak bagi pakai baju melayu kesian sgt sebab still kecik lagi. uncomfortable for him.

happy faces with Emir Fawwaz..


2nd day raye.. theme papa and fawwaz is orange color, mama pink. raye ke2 duk umah layan tetamu yg tak benti2 datang.

sonok sgt beraye kali ni, fawwaz gud, tak banyak ragam. asyik tido jer bile kat umah org.. oyer, lagi tambah sonok fawwaz dapat banyak duit raye.. hehhehhe..


30 September, 2010

father and son conversation...

as usual, fawwaz kalau bangun tdo pagi2 selepas tdo dengan nyenyaknye dari awal malam sampai pagi, mesti mulakan hari dengan penuh ceria.. dia akan senyum, sengih and start mumble utk bercerita.. bile kite ckp jer pape kat dia, dia terus reply with baby's language.. comel sgt... memang sonok layan dia pagi2..

pagi ni papa layan fawwaz..

father & son conversation.. sgt sweet tgk this moment.. my heroes...

01 September, 2010

hye...

salam..

dah lame tak up-date blog ni. busy ngan my new born baby. arini dah 49 days dah. still continue pantang makan. baby dah besar sket. dah pandai senyum-senyum dah sengih-sengih sampai sepet mata. comel sgt.

let me introduce my new born baby..

Emir Fawwaz Bin Mohammad Ehsan.. Encem mama ni born on 15 july 2010 at 12.50 pm. berat 3.25 kg.. berat gak anak mama ni, walaupun perut mama kecik jer mase pregnant aritu. Lahir di HRPZII, Kota Bharu thru c-sect. C-sect sebab baby breech, tanak pusing2.. Alhamdulillah Emir Fawwaz di lahirkan sempurna dan selamat dan.. comel.. ..

fresh from oven. 2 hours after deliver.

penawar hati mama dan papa lahir ke dunia..

Fawwaz lahir dihujung 38 minggu, mase tu gi serah diri kat hospital sebelum sempat sakit contraction lagi. sehari kene tahan wad. Esoknye kene operate. dalam list operation tu aku no ke-2. pagi2 nurse dah siapkan aku utk operation. Berdebar2 gak time tu. Ehsan n my mum tak abis2 suh aku bykkan berzikir dan berselawat sementara tunggu di tolak ke operation room.



Dalam kul 12 pm, nurse dtg nak bawak aku ke operation room. wah.. berdebar2.. dalam hati aku tak abis2 berselawat. huhuhu.. takott.. after that, aku di bawa ke Dewan Bedah Intan, dalam 12.50 pm, lahirlah my boy.. Emir Fawwaz.. Rase sebak pun ade gak mase nurse baringkan baby kat dada sejurus selepas di lahirkan. mase tu mata baby dah bukak. Ya Allah.. besar sungguh kurniaan-Mu..


Alhamdulillah arini dah 49 hari umur Fawwaz, means dah 49 hari berpantang. aku pun dah sihat dan Fawwaz dah bertambah bam bam.


fawwaz bam-bam at 49 days..