29 September, 2009

Aidilfitri 2009

Salam Aidilfitri buat pembaca2 blog ku..hhehhehehe..Arini 16 syawal baru leh up-date pasal raya aritu.. Erm..tahun ni dapat beraya 1st raya kat umah aku..kire raya tahun ni rase agak meriahla..

Sebelum raya,
blk ganu dulu..Sempatla berbuka puasa ngn sahur kat umah mertua aku.. kat sane mak mertua aku agak busy siapkan tempahan biskut raya.. banyak tul tempahan dia.. untunglak..hummm..mmg lumayan.. aku turut gak membantu ape2 yg patut..hheheh..dptla sponsor biskut2 raya yg berbagai jenis dari mertua aku..ahhaaks..
diantara activity nyer adalah:

adunan dah siap, just campur2 kan jer..
dari jarak yg lagi dekat..

ade lagi activity menolong mak mertua aku..hhuhuhu..menunjukkan aku ni menantu yg baik gak ar..uhukss..mmg perasan..
tolong umi buat puding marble..senang jer buat nye ni..smbil ditemani anak2 buah..busy sungguh diorang ni..

dihari raya lak..

seperti biasa pagi raya selepas bersiap2, gi sembahyang raya kat masjid Lundang kat kg aku..masjid ni gakla tempat akad nikah aku dulu..hehhehehe..mase melangkah kaki ke masjid ni cam malu2 lak..terkenangkan saat jadi isteri orang..hehhehhee..poyo jer..

pas solat..kmi terus balik kerumah..kat umah mak masak nasi dagang..makanan lazim bg hari pertama raya di umah kmi..ade la juadah minor lain seperti ketupat yg ditempah from my aunty, kuih muih..biskut raya..

pagi tu sempatla amek gmbar family..tu pun japjer..tetamu tak henti2 dtg smpai malam..tak sempatla kmi nak berposing lebih2..

big family..cepat2 berkumpul sebelum tetamu dtg, and sebelum masing2 kuar beraye..

happy couple..hahhaha..kali kedua dpt beraya bersama...

sedikit tensen baju raya first yg dirancang tak sempat siap..kelam kabut cari baju ready made ijau..bolehlaaa..tp tak maching sangat..huhuuhuhu..


tudung saye herot sb di tiup angen..

ini adalah adik bongsu ku.. walaupun baru darjah 6 bersamaan 12 tahun..tp begitu sihat sekali..baju raya pun mengalahkan kakak nye..


ini pulak adik ku yg di bawah ku..umur 23 tahun..muda gi.. dia la bestfriend aku..tmpat share our secret..

Raya ke-3 beraya kat Terengganu..kat sane kmi banyak gi open house..lebih kurang 20 buah umah gakla kalau di himpun 3 hari kat sane.. penat dan sonok campur-campur..

inila penumpang setia kami.. nak pegi mane2 musti nak naik kete ayah teh nye...sonok melayan karenah budak 2 org ni..

ERmmm.. itula serba sedikit diari aidilfitri yg boleh dikongsi bersama.. tahun depan harap2 lagi meriah.. mungkin tambah meriah dgn kehadiran penyeri kami ke..wink wink... kwn2, doakan kmi,k....

19 September, 2009

Baju kurung ijau..

sehari sebelum raya baru dapat tau baju raya aku tak sempat siap..dugaan dugaan..huhuhuhu.. baju raya chiffon hijau plan nak pakai mase first day raya tak sempat siap.. mmg berbakul bakul aku maki tailor kat kg tu...kurus jugakla puasa aku hari tu..hhhuhuhuhu... ptg tu jugakla aku gi cari baju ready-made kat kb mall..dahla esok nye nak raya..haru di buatnye.. sakit ati punya pasal aku beli 2 pasang baju raya ijau ngn purple.. yg sepasang baju kurung ijau tu tak berapa matching sangat dgn ehsan..huhuhuh.. ape nak buat... so raya tahun ni ade 5 pasang baju raya..huhuhuhu...

11 September, 2009

Did anyone miss my post?

Did anyone miss my post?
hehhehhehe..perasan tul title post kali ni...tp lately memang busy sgt..as busy a bee.. mengalahkan perdana menteri lak.. tp tul la lately i've been really busy..mmg takde mase sgt nak up-date blog.. tambah lak next week ade test lagi kat usm.. ari khamis lak tu test nyer..bengang tul..kalau tak leh blk kg awal sket.. ermmm..tahun ni raya first kat kb..raya ke-2 malam blk beraya kat t'ganu nak..

preparation raya? ermmm..of course dah siap..tahun ni ade 4 pasang baju raya ( ijau, baby blue, kuning ala-ala cream and peach) ..actually 5 tp tailor tak sempat nak siapkan before raya, huhu..so tinggal 4 jer.. first raya dah plan tahun ni tema ijau. baju kurung chiffon ijau, ehsan biasa la baju melayu hijau..ermm...tak sabar nyer nak raya..huhu..I-