02 July, 2009

C.P.R
try tgk sape dlm newspaper ni ...


Actually newspaper ni kuar bulan 12 aritu..tp takpela, nak share gak..Sehari dua sebelum post ni kuar, ade kawan ehsan call bgtau dia ade handle Program CPR in 30 Minutes kat Quensbay Mall, Penang. Waktu tu weekend, So ehsan pun ajak aku gi saner sb dia nak jupe kwn dia tu. Aku pun ikutla..

Sampai kat sane, ehsan dpt jupe kwn dia tu..nyembang2 then ade sorang doctor kebetulan kawan ehsan suggest kiteorg daftar utk program ni..30 minutes per session..mulanya agak tak nak, tp disebabkan doctor tu beria soh kami try, kami pun try la..

ramai btul yg join utk satu2 session tu..tp mostly chinese la yg join..

before start, ade video demonstration...

betapa blur nye muka aku..hehhehhe..actually aku agak geli nak buat bantuan pernafasan kat patung tu..walaupun di jamin bersih after dah di cuci oleh adik st John tu..

Mase tgh training ni, dtgla sorg wartawan sinar, interview and then amek gmbar kiteorg.. ahhahhha... yg tu aku suke... tp okla, dpt belajar teknik CPR.. nnt2 mane nak tau kalau ade emergency case aku leh tolong...ahaks...

No comments: