30 July, 2009

How dirty Kulim Road is...

Weekend aritu aku & ehsan pergi pekan kulim..this is my first time go to this place walhal dah lame aku kat Penang. on my opinion, the way to Kulim, di sepanjang pekan , nampak kotor glerrr... Ehsan pernah bgtau aku Kulim mmg kotor, nampaknya aku terpaksa bersetuju dengan pendapat husband aku tu..
dah la on da way to this pekan, jln tetiba jam..sb ade indian kristian gi church..


bile kete pun slow, aku pun snap la a few pictures..

ramai tul indian yg lalu lalang dan bukak kedai kat tepi jln tu..aku rasa cam kat india lak...tp asalak diorg sanggup menjalankan activity menjual dan membeli dlm smpah tu..ade yg jual makanan lak tu..tak geli ke nak mkn??



29 July, 2009

UiTM & USM CAMPUSES WERE CLOSED A WEEK..

my new wallet..baru beli td kuar gi shopping kat megamall ngn my opis-mate.. Ni semua gara2 UiTM & USM cuti smpai next-week.. gara2 H1N1 la ni.. huhhuhu.. takyah keje & takyah belajar seminggu.. so kite ENJOY!!

02 July, 2009

C.P.R
try tgk sape dlm newspaper ni ...


Actually newspaper ni kuar bulan 12 aritu..tp takpela, nak share gak..Sehari dua sebelum post ni kuar, ade kawan ehsan call bgtau dia ade handle Program CPR in 30 Minutes kat Quensbay Mall, Penang. Waktu tu weekend, So ehsan pun ajak aku gi saner sb dia nak jupe kwn dia tu. Aku pun ikutla..

Sampai kat sane, ehsan dpt jupe kwn dia tu..nyembang2 then ade sorang doctor kebetulan kawan ehsan suggest kiteorg daftar utk program ni..30 minutes per session..mulanya agak tak nak, tp disebabkan doctor tu beria soh kami try, kami pun try la..

ramai btul yg join utk satu2 session tu..tp mostly chinese la yg join..

before start, ade video demonstration...

betapa blur nye muka aku..hehhehhe..actually aku agak geli nak buat bantuan pernafasan kat patung tu..walaupun di jamin bersih after dah di cuci oleh adik st John tu..

Mase tgh training ni, dtgla sorg wartawan sinar, interview and then amek gmbar kiteorg.. ahhahhha... yg tu aku suke... tp okla, dpt belajar teknik CPR.. nnt2 mane nak tau kalau ade emergency case aku leh tolong...ahaks...

01 July, 2009

Sweet - sweet news

Sweet - sweet news no 1:

Result USM dah kuar..huhuhuu..alhamdulillah dapat score above 3 pointer sem lepas. Biasala bile result dah kuar, kwn2 mula kecoh soh check result..Mulanye cam takde perasaan nak check, tp bile diorg dah bising2 nak gosip, aku pun gagah la check..Redha je la ape yg berlaku..tp bile tgk result---SMILE..hhehhehehhe...anyway congrateZZZzzz for all my friends for score well in our final Exam last sem..


Sweet - sweet news no 2:


Cheese Walnut Cuppies.. mmg sedap sgt2.. Cuppies ni special request by my own design.. hahahhaa..ehsan tergelak tgk design ni, sb biasa tgk aku lukis conteng2.. Cheese Walnut Cuppies ni aku aku beli untuk dia...

Sweet - sweet news no 3:

Shooping sandal. Skangni dah beralih alah ke Scholl lak..kisah nye, aku asyik mengadu kat ehsan kaki aku sakit sb sandal2 aku tu. Bile bnyk berjalan kaki jadi tak selesa..Checceh, sebenarnye tu hint aku nak beli sandal baru..hehehhe.. mulaye plan nak cari new sandal utk aku, tp ehsan pun tersuke kasut adidas. So dia beli satu kasut, aku satu sandal..

sorang dapat sepasang..


Sweet - sweet news no 4:

aku ngan ehsan turun KL last weekend. Main objective nak jupe mak mertua. Sempatla jupe kejap. Sabtu pagi diorg dah blk T'ganu, then kiteorg pun jalan - jalan KL. Do some shopping and tidak ketinggalan jugak jupe kawan2 kat sane.



Sweet - sweet news no 5:

Dapat Shopping kat ikea....mmg suke sgt tempat ni..

ehsan memilih gelas..

soping sampai penat..



Sweet-sweet news no 6:

Dapat jupe kawan2 sekitar KL & Shah Alam..Sempat jupe Naieng-comel btul anak dia, Aneesa. anak dia warded kat KPJ shah alam..sakit2 pun active bangat..fuhh..

Then kiteorg jupe Puai..baru sebulan bersalin..anak dia Puteri Humairah asyik tido, kiteorg bising2 pun tak bangun2 jugak..Furd ngn Ereen pun kiteorg sempat jupe..dah ade baby gak..10 bulan..comel, mata bulat tul..geram aku tgk..

then lastly before balik Penang ari ahad, kiteorg gi putrajaya, jupe kawan ehsan si pengantin baru Kimi ngn wife dia aku tak ingat dah nama ape, and jupe Nurul my ex-housemate kat sane..anak dia comel, putih melepak..tp tak sempat nak amek gambar diorg sb asik bercerita..bnyk bende nak share sb lame tak jupe..


Sweet-sweet news no 7:

Dapat jupe budak-budak yg comel ni..anak sedara ehsan, on da way balik Penang, kiteorg singgah jusco ipoh..kakak dia ade kat sane tgh dinner kat mcD..

aksi si adik

si abang menumbuk peyot ayah teh nye

"kasut kami same"