18 May, 2009

A sweet moment..with her..

  • Td aku dapat call dr kak ros. lame gak la kiteorg nyembang..up-date gosip2, pasal life dan byk lg..dia dh pregnant pun..so sweet..due bln 7 ni..congrate kak ros..i'm happy for u..kak ros ni merupakan ous-mate & opis-mate aku mase kiteorg still single kat damansara dulu. tu First keje aku dapat after abis degree..hari2 gi keje ngn dia..7 bulan jer aku sempat keje kat situ and kenal kak ros ni. then aku move to png sb dapat offer pensyarah kat uitm png ni.
  • nyembang pasal dia rindu lak aku kat dia..walaupun 7 bulan kenal kak ros ni, rasa cam 7 thn..hehehe..kak ros ni baik sgt2..sgt penyabar la org nye..dgn sabar nye dia layan karenah aku ni..

bab-bab mkn, kak ros suke layan aku ..roti bakar ni mmg favourite aku..

kak ros slalu bawak aku makan kat mcD..hehhehe..

mase nak konvo degree..

kak ros bawak aku gi shopping kain kat nilai3..kain ni aku buat kebaya mase konvo

saat riang-ria kat shakey's pizza One Utama..

yg ni formal sket..attend oil& gas exhibition @ klcc

dah lame aku tak jupe kak ros ni..last skali aku meninggalkan umah sewa tu 16July07..dah nak masuk 2 tahun dah..cepatnye mase berlalu..

" having u as a friend, is like having a dear sister.." tu kata2 aku last mase nak move to penang.huhuhu..really miss u..promise will meet u if i in kl..

15 May, 2009

Happy Teacher's Day..Some Thoughts

  • I’ve had a lot of teachers in my life; who has changed my life and my way of thinking for the better.. Some of them were awesome nice and pleasant where I look forward to their class when I came to school..while others were more of disciplinarians. Some of my teachers at both primary and secondary schools, lecturers at universities while others were less formal, like people we meet along the way that happened to be older and wiser in the ways of the world. All of these people had a hand in shaping mylife, developing my character, quenching my thirst for knowledge.
  • Anyways, in light of it being teacher’s day tomorrow.. i just wanna wish all my teachers, my friends who is becoming a teacher, and all teacher’s out there, "Happy Teacher's Day, keep up the good work and may Allah S.W.T bless all of ya’ll."

12 May, 2009

Feeding my Eddiction to Boys Over Flowers: The End

  • The Boys Over Flowers has finally ended. The last episode (Episode 25) was aired last night at KBS channel 303- Astro. And as expected, two thumbs up! (And oh, include my toe fingers.)

  • The ending was great. I was almost get blinded by tears of joy! Ha ha. I’m surely gonna miss Mondays and Tuesdays excitement. As much as I want it to be more than 25 episodes, it is never gonna happen, and I think it won’t do good making more episode extensions for the drama. Anyway, still, it’s hard for me to choose between this version and the Japanese’s. They actually ended the drama in a very similar way, which is good.

  • So that’s it. That’s all for BOF. It’s goodbye after 2 months of airing. I had great time. It’s happy ending after all. I’ll definitely repeat watching this when my schedule loosen up.
  • some photos of BOF

10 May, 2009

"Selamat Hari Ibu, mak.."

Bila dahaga, yang susukan aku.... mak
Bila lapar, yang suapkan aku.... mak
Bila keseorangan, yang sentiasa di sampingku.. .. mak
Kata mak, perkataan pertama yang aku sebut.... Mak
Bila bangun tidur, aku cari.... mak
Bila nangis, orang pertama yang datang .... mak
Bila nak bermanja, aku dekati.... mak
Bila nak bergesel, aku duduk sebelah.... mak
Bila sedih, yang boleh memujukku hanya.... mak
Bila nakal, yang memarahi aku.... mak
Bila merajuk, yang memujukku cuma.... mak
Bila melakukan kesalahan, yang paling cepat marah.... mak
Bila takut, yang tenangkan aku.... mak
Bila nak peluk, yang aku suka peluk.... mak
Aku selalu teringatkan ..... mak
Bila sedih, aku mesti talipon.... mak
Bila seronok, orang pertama aku nak beritahu..... mak
Bila bengang.. aku suka luah pada.. mak
Bila takut, aku selalu panggil... "mmaaakkkk!!!!! "
Bila sakit, orang paling risau adalah.... mak
Bila nak exam, orang paling sibuk juga.... mak
Bila buat hal, yang marah aku dulu.... mak
Bila ada masalah, yang paling risau.... mak
Yang masih peluk dan cium aku sampai hari ni.. mak
Yang selalu masak makanan kegemaranku.... mak
Kalau balik ke kampung, yang selalu bekalkan lauk pauk..... mak
Yang selalu simpan dan kemaskan barang-barang aku.... mak
Yang selalu berleter kat aku... mak
Yang selalu puji aku.... mak
Yang selalu nasihat aku.... mak
Bila nak kahwin..Orang pertama aku tunjuk dan rujuk.....
mak

06 May, 2009

Settle it down...

Things i need to do today..
  • Fill-up Student's Final Exam Result in LE-15
  • Head of Division's Signature for LE-15
  • Last up-date - Teaching Portfolio & Course File
  • Submit LE-15 at HEA
  • Photostat Student's Final Exam samples and put in my Teaching Portfolio
  • Booking References Books for ECM360 Course Code at UiTM Bookstore
  • 5.30 pm - Volley Ball Match @ UiTM Volley Ball's Court

04 May, 2009

New Sport Shoes For Jogging

Survey punya servey..last2 aku decide to have this one...


my new black+pink adidas sport shoes..

"Harap-harap pasni rajin-rajinla syg jogging,k."tu kata2 husband aku..hehhehhe..