30 April, 2009

Start with..Lunch for free...

  • Lunch arini actually ditaja oleh my Ex-Ketua Bidang. Pm Rusnani. Dia belanja kiteorg staf-staf FKE mkn pizza kat pantry fakulti mase lunch tadi. Dia order 10 biji pizza ngn sebijik kek untuk santapan kiteorg.. Berjaya gak aku menghabiskan 3 slices pizza with a slice of cake td. Ambik ko..Kenyang cam nak pengsan..dah la slice pizza tu besar2..
  • After dah kenyang2 tu aku lepak2 lagi kat fakulti tu siapkan Course File.. Dah abis, update Teaching Portfolio lak..Fotostat sample Tests, Quizes and student's Assignments.Kan skangni dah nak abis sem, selagi tak abis sem aku ni mmg malas nak update. Dah kuar email mintak sume Lecturer kene update Course File and Teaching Portfolio, baru la aku tergedik2 siapkan. Settle keje, balik bilik nak solat..
  • Petang japgi aku nak kene gi HEA amek bundle students. Bundle Final Exam. kul 2.00pm-5.00pm arini Student KEH215 having their final exam - Gud Luck for all of u. As penyelaras subject, my responsible is to takes all the bundles and deliver to my colleague for marking purpose.
  • Then 6.30ptg japgi janji ngn kawan2 nak main bola jaring training utk match inter Faculty next month. Tapi dah start hujan, ade training ke ni??

29 April, 2009

Marking Final Exam Paper..

Today, i'm quite busy marking final exam paper. Not finish yet but already marked half of them. Will try my best to finish up marking before Friday so i can plan where to go for this 3 days holiday.. Errrmmm...What can i say while marking their papers-It seem like my student did well in their exam. Senang hati lecturer nak marking..


27 April, 2009

My New adidas Sling Bag..

  • Last weekend my husband and i kuar hanging out shoping2..aim aku nak cari kasut sukan yg paling ringan utk jogging..azam nak jogging ni..nak exercise sket asyik mkn tido jer..aritu dah servey kasut jogging nike masa kuar shoping ngn kawan2..tp husband aku pesan, "sayang gi servey jer tau, nnt nak bli, ajak abang."
  • dah servey, dah aim pastu kmi pun gi la 1 kedai sukan ni..bukan kedai yg aku gi aritu tp kedai lain..nike same jer kat kedai maner2 pun..kat kedai tu aku amekla 1 kasut nike ni..then mintak saiz kat salesgirl, "saiz 6 dah abis la kak." huh..pulak..
  • akupun gi la jln2 kat kedai tu..pastu tara tara..aku ternampak sling bag..sling bag adidas..terus amek..siap try..ade 2 kaler.. pink and black..ni yg susah nak buat pilihan..hitam pun ok..pink-aku mmg tergoda ngn kaler ni..my favourite color..tnya husband aku, dia ckp 2-2 ok..adui..takan nak bli 2-2..aku pun pilih la kaler itam..salegirl tu siap tulis kat bil..pastu husband aku tnya, " btul ke sayang nak sling beg itam tu?" adui..ni yg buat hati aku berbelah bagi..last-last aku pun ckp kat salesgirl tu.." tak jadi la yg hitam tu..sy nak yg ni.."
  • tara...yg ni..

nak beli kasut jogging, beli slingbag lak..tp takpe next time leh kuar shoping kasut sukan lak..

20 April, 2009

What a relief...

Final exam baru je abis..huhuhu..lega tul..aku bantai tido jer pas exam..2 paper sem ni..alhamdulillah both Data Communication and Artificial Intelligent dah berjaya aku harungi..Data Communication paling aku takut dlm history belaja ni..aku paling lembap bab networking..tp alhamdulillah sebelum final exam aku dah tau caner nak kire subnet, superneting, nak configure 2 pc guna java programming..huhuhu..thanks kat kwn2 sudi membantu aku..

  • Ingat mase study week aritu paling tight schedule dlm idup aku..mane tak nyer..utk master aku ade 2 projects+ 2 presentations. 1 project data com, then 1 lg project Artificial Intelligent..then kat uitm aku kene abiskan marking test, siapkan coursework student, supervise project student, jd panel utk presentation final year project..paling penting nak study utk final exam ni memandangkan paper aku isnin dan rabu...fuhh..mmg pack gler..sampai demam2 la aku nak final..tp alhamdulillah la aku tak blur mase exam..lehla aku jawab exam walaupun aku plg bising dlm dewan exam, dgn batuk..hehheh.. tp nasib baik ade suami dan kwn2 yg byk bg support..thanks...
  • Skangni dah tak busy lg dah..tp ade 1 lg project Artifical Intelligent nak kene antar n present rabu ni..mula nye cam dah malas nak layan project ni after exam sb kene guna maplab..tp pas weekend aritu dah jln2 n rehat secukupnyer..okla aku buat gak..dah on progress..
  • Weekend ni husband aku ajak gi jln2..ajak pi Langkawi makan angin, soping coklat byk2..ilang tensen..uhuhuhuhu..yg tu aku suke..ahakss...