26 December, 2009

Result USM saya dah kuar..

Alhamdulillah.. Result usm saya dah kuar beberapa hari yg lepas.. amat bersyukur result saya agak ok..walaupun di hari exam saya demam.. yang penting mencapai target sebab uitm bagi syarat untuk convert tetap nnt cgpa master should be above 3 pointer..

To all my friends, congrate sb korang nyer result pun agak gempak2.. bukak sem ni same2 la kite buat dissertation lak.. dissertation dah tak kira pointer dah.. LULUS or GAGAL je.. chaiiyok chaiyok!!!!

22 November, 2009

Alhamdulillah..i'm gonna be a mother in July next year!!!!

alhamdulillah.. arini aku dah pregnant 5 weeks 2 days.. due date on 22nd July 2010. org yg paling happy surela en ehsan..he going to be a father..hehhehheh.. mak ayah, mertua aku pun tak ketinggalan sonok sebab akan bertambah lg cucu diorg.. syukur sgt sb doa kami telah dimakbur-Nya..

setakat arini alhamdulillah sgt, sb start alahan teruk lg..cuma sejak dua menjak ni bdn aku asyik panas je pg2..after breakfast, dah ok..then mlm lak rase tu dtg.. selera mkn lak ok jer.. setakat ni berat badan dah naik 54kg.. muntah2 lum start lg, tp kwn2 bgtau normally morning sickness start after 6 weeks of pregnancy..huhhuuhu..

boy or girl? tak kisahla dapat boy or girl, yang penting sihat sempurna.. moga2 kesihatan aku ngan baby ok smpaila deliver nnt..

to mazura- aku dah join the club weyyy....




17 November, 2009

Horrreeeyyyy!!!!!!!

Alhamdulillah final exam berakhir sudah... pg td paper micro-P - final exam terakhir untuk program master ni.. Sem depan buat dissertation (projek) jer.. so sem depan prepare untuk viva which is on april 2010. Chaiyok!

03 November, 2009

training yg bosan...

today from 9am to 5pm sehari aku duk kat lab microwave sb ade training spectrum analyzer.. really damn boring.. boring and ngantuk...



a guy from agilent giving a boring lecture..

5 dan 6 hb smbung lagi training yg bosan ni..huhuhuhu..tak sanggup.. is there any ways to make me escape from this boring training?????

02 November, 2009

analog oooo analog...


yuhuuuu..final exam analog dah settle... alhamdulillah soalan ok la.. berkat berkampung ngn kwn2 almost 2 weeks..huhuhu..susah tu subjek ni.. advanced analog ni advanced kepada electronic..fuhhhh.. mmg susah nak cakap tahap kesusahan nye.. seminggu dua before exam bak kate org- makan analog, tido analog, tgk analog..mimpi analog..sume analog la..ehsan pun naik heran tgk aku dok study analog tak abis-abis lg..yela sblum ni mmg susah nak tgk aku study.. hahha.. aku mmg malas belajar... tp sebab nak exam aku pulun la belajar.. tau pun takut...

to all kwn2 belajar aku - rostam ( cikgu besar, dia otai analog. mmg terer dia ni.. mase exam aritu sejam setengah dah kuar..mmg tabik spring ar), mydin, amir, shahrizal, azhar, fauzi, kak sal and kak nurul, tQ very much sb byk tolong.. u guys mmg berhati mulia ar...

pas exam ehsan banje mkn..dinner ikan siakap sweet n sour kat bm tomyam.. mmg sedap sgt , mkn sampai tak larat nak bawak perut..huhuhu...


skangni duk prepare for my second n last paper. exam tak abis lg..bunyi lega cam dah abis exam jer.. hahha..on 17th is microP.. last final exam utk master program.. sem depan tinggal thesis jer.. mudah-mudahan aku leh jawab sume soalan dgn tenang dan dengan baik sekali.. amin.. kwn2 tlg doakan saya,k...

22 October, 2009

a pink day..

after my last class at usm arini.. ape yang saya lakukan? hehehheehe..untuk pengetahuan kwn2, bulan ni bulan plg getir dalam hidup saya..sungguh busy dan kelam kabut nye saya akibat dr test, asg and project usm ditambah lagi saya adalah pekerja di uitm...hehhehehhe...haru nye hidup saya..
so arini after my class

1. me and class-mates ( as usual fiza, mydin & rustam) pi pekena roti canai banjir kat Riyas.. One of the best roti canai dekat usm ni... pas mkn borak2 sket, gelak2.. ditambah pulak cerita hari malang mydin kat penang bridge.. cite sedih tetiba jadi lawak... kiteorg gelak smpai sakit perut... nnt ade mase aku share...

2. do some rewards for myself.. actually bukan rewards sgt.. tp dah lame buy something for me..hehhhe..bukan lame sgt..2 -3 hari jer.. last week dah beli, tapi kaler ijau.. tak kisahla.. aku tersuke 1 tudung kat butik deena ni..actually bukan tudung tp selendang.. so, abis kelas terus ke butik tu.. after do some fitting, i choose this one..

hhehhehehe.. ni try jer.. sb nak share kat blog.. tak basuh pun lagi...

then,

3. after buy this selendang, i go for hair treatment. at APT Professional Team Salon..actually this is one of a good hair salon kat sini la.. dah 2 bulan tak buat hair treatment so i think today is the day that i should do. Errmm.. kedai ni ok la..the best thing yg aku suke mase treatment process, bile hair stylist dia urut2 kepala and leher ni..uisshh..mmg release ar... diorg ni mmg gentle sgt.. then she do some cutting sb dkt hujung2 rambut cam dah kering..

sempat snap gmbar while doing the treatment.. hehheehhe.. aku bgtau adik stylist tu nak rambut cm gmbar kat magazine ni...result - my hair- ok la but not exactly as the picture sb rambut straight but still have the layers .. ermmm... result dia takleh la upload kat sini.. simpan utk suprise kan my husband...

then after do all that things.. lebih kurang pukul 3.00pm aku pun blk office.. do some work.. hhehehehe..keje rupanye aku arini... and blogging...

so today is the end of class kat usm for this sem.. tp esok ade lagi 2 presentation.. huhhhuhhu.. nextweek gonna be study week..and i have to pulun for my final exam on 2 nov.. which is around the corner... takpe.. esok, nextweek, pulun for exam tu crite lain..huuhuhuhu.. 1 thing that afraid to imagine... yg penting arini saya ENJOY!!!!

21 October, 2009

my tiny little plan...

blogging at my office.. skangni 3.20pm.. arini ingat nak balik awal sket.. plan nak masak for dinner la malam ni.. ok gak since dah lame tak masak.. really sorry, darling.. syg dah lame tak cook dinner for us, really busy with my hectic usm life.. anyway, i'll cook something special tonite,k?

29 September, 2009

Aidilfitri 2009

Salam Aidilfitri buat pembaca2 blog ku..hhehhehehe..Arini 16 syawal baru leh up-date pasal raya aritu.. Erm..tahun ni dapat beraya 1st raya kat umah aku..kire raya tahun ni rase agak meriahla..

Sebelum raya,
blk ganu dulu..Sempatla berbuka puasa ngn sahur kat umah mertua aku.. kat sane mak mertua aku agak busy siapkan tempahan biskut raya.. banyak tul tempahan dia.. untunglak..hummm..mmg lumayan.. aku turut gak membantu ape2 yg patut..hheheh..dptla sponsor biskut2 raya yg berbagai jenis dari mertua aku..ahhaaks..
diantara activity nyer adalah:

adunan dah siap, just campur2 kan jer..
dari jarak yg lagi dekat..

ade lagi activity menolong mak mertua aku..hhuhuhu..menunjukkan aku ni menantu yg baik gak ar..uhukss..mmg perasan..
tolong umi buat puding marble..senang jer buat nye ni..smbil ditemani anak2 buah..busy sungguh diorang ni..

dihari raya lak..

seperti biasa pagi raya selepas bersiap2, gi sembahyang raya kat masjid Lundang kat kg aku..masjid ni gakla tempat akad nikah aku dulu..hehhehehe..mase melangkah kaki ke masjid ni cam malu2 lak..terkenangkan saat jadi isteri orang..hehhehhee..poyo jer..

pas solat..kmi terus balik kerumah..kat umah mak masak nasi dagang..makanan lazim bg hari pertama raya di umah kmi..ade la juadah minor lain seperti ketupat yg ditempah from my aunty, kuih muih..biskut raya..

pagi tu sempatla amek gmbar family..tu pun japjer..tetamu tak henti2 dtg smpai malam..tak sempatla kmi nak berposing lebih2..

big family..cepat2 berkumpul sebelum tetamu dtg, and sebelum masing2 kuar beraye..

happy couple..hahhaha..kali kedua dpt beraya bersama...

sedikit tensen baju raya first yg dirancang tak sempat siap..kelam kabut cari baju ready made ijau..bolehlaaa..tp tak maching sangat..huhuuhuhu..


tudung saye herot sb di tiup angen..

ini adalah adik bongsu ku.. walaupun baru darjah 6 bersamaan 12 tahun..tp begitu sihat sekali..baju raya pun mengalahkan kakak nye..


ini pulak adik ku yg di bawah ku..umur 23 tahun..muda gi.. dia la bestfriend aku..tmpat share our secret..

Raya ke-3 beraya kat Terengganu..kat sane kmi banyak gi open house..lebih kurang 20 buah umah gakla kalau di himpun 3 hari kat sane.. penat dan sonok campur-campur..

inila penumpang setia kami.. nak pegi mane2 musti nak naik kete ayah teh nye...sonok melayan karenah budak 2 org ni..

ERmmm.. itula serba sedikit diari aidilfitri yg boleh dikongsi bersama.. tahun depan harap2 lagi meriah.. mungkin tambah meriah dgn kehadiran penyeri kami ke..wink wink... kwn2, doakan kmi,k....

19 September, 2009

Baju kurung ijau..

sehari sebelum raya baru dapat tau baju raya aku tak sempat siap..dugaan dugaan..huhuhuhu.. baju raya chiffon hijau plan nak pakai mase first day raya tak sempat siap.. mmg berbakul bakul aku maki tailor kat kg tu...kurus jugakla puasa aku hari tu..hhhuhuhuhu... ptg tu jugakla aku gi cari baju ready-made kat kb mall..dahla esok nye nak raya..haru di buatnye.. sakit ati punya pasal aku beli 2 pasang baju raya ijau ngn purple.. yg sepasang baju kurung ijau tu tak berapa matching sangat dgn ehsan..huhuhuh.. ape nak buat... so raya tahun ni ade 5 pasang baju raya..huhuhuhu...

11 September, 2009

Did anyone miss my post?

Did anyone miss my post?
hehhehhehe..perasan tul title post kali ni...tp lately memang busy sgt..as busy a bee.. mengalahkan perdana menteri lak.. tp tul la lately i've been really busy..mmg takde mase sgt nak up-date blog.. tambah lak next week ade test lagi kat usm.. ari khamis lak tu test nyer..bengang tul..kalau tak leh blk kg awal sket.. ermmm..tahun ni raya first kat kb..raya ke-2 malam blk beraya kat t'ganu nak..

preparation raya? ermmm..of course dah siap..tahun ni ade 4 pasang baju raya ( ijau, baby blue, kuning ala-ala cream and peach) ..actually 5 tp tailor tak sempat nak siapkan before raya, huhu..so tinggal 4 jer.. first raya dah plan tahun ni tema ijau. baju kurung chiffon ijau, ehsan biasa la baju melayu hijau..ermm...tak sabar nyer nak raya..huhu..I-

31 August, 2009

Happy 52nd Merdeka Day!!!

MERDEKA! MERDEKA!! MERDEKA!!!


I would like to take this opportunity to wish all Malaysians a Happy & Memorable Merdeka Day.
As we celebrate Merdeka, let’s continue to unite our hearts, hope and vision to a Satu Malaysia (1 Malaysia); where all races, cultures, nationalities, religion and background and come together for one purpose, and that’s to make Malaysia Great!

22 August, 2009

Selamat Menyambut Ramadhan Al-Mubarak

" Wahai orang-orang yang beriman, telah wajib ke atas kamu berpuasa sebagaimana telah diwajibkan ke atas umat-umat sebelum kamu, semoga kamu menjadi orang yang bertaqwa."
surah Al-Baqarah, ayat 183

Selamat Menyambut Ramadhan Al-Mubarak

ikhlas daripada,
Ida Rahayu dan suami..

17 August, 2009

Kenduri Naik Rumah Baru Niza

Sunday, We went to niza's house for 'Kenduri Naik Rumah Baru' at Tasek..

Apip- Niza's cute son.

In front of her new house ~ After eating and have some chat with niza and her family.

14 August, 2009

Resting at Starbucks

We have some cofee after working hour..

my Coffee Jelly Frapucinno combines the Coffee Frappuccino with Starbucks’ original quality coffee jelly...next to mine is chip Frapucinno..tak sedap sgtla.hehhe

Thanks to my husband for buy me this drink.. Bring me again next time, k..

02 August, 2009

LUMUT..

Recently, We went to Lumut, Perak. As we know, LUMUT being the gateway to one of Malaysia's most beautiful island, Pangkor Island, the beautification and upgrade of the town infrastructure is indeed worth a hearty round of applause. And much to my surprise, which was a pleasant one, the town has become very clean and well - maintained; not a single litter on the road of this quaint town.

The seaside resting area.

a gateway to Pangkor Island..


Such vibrant colours at the souvenir shops.

Many shops selling seafood products too, though mostly are dried stuffs. I bought some dried seafood for my friends.

30 July, 2009

How dirty Kulim Road is...

Weekend aritu aku & ehsan pergi pekan kulim..this is my first time go to this place walhal dah lame aku kat Penang. on my opinion, the way to Kulim, di sepanjang pekan , nampak kotor glerrr... Ehsan pernah bgtau aku Kulim mmg kotor, nampaknya aku terpaksa bersetuju dengan pendapat husband aku tu..
dah la on da way to this pekan, jln tetiba jam..sb ade indian kristian gi church..


bile kete pun slow, aku pun snap la a few pictures..

ramai tul indian yg lalu lalang dan bukak kedai kat tepi jln tu..aku rasa cam kat india lak...tp asalak diorg sanggup menjalankan activity menjual dan membeli dlm smpah tu..ade yg jual makanan lak tu..tak geli ke nak mkn??



29 July, 2009

UiTM & USM CAMPUSES WERE CLOSED A WEEK..

my new wallet..baru beli td kuar gi shopping kat megamall ngn my opis-mate.. Ni semua gara2 UiTM & USM cuti smpai next-week.. gara2 H1N1 la ni.. huhhuhu.. takyah keje & takyah belajar seminggu.. so kite ENJOY!!

02 July, 2009

C.P.R
try tgk sape dlm newspaper ni ...


Actually newspaper ni kuar bulan 12 aritu..tp takpela, nak share gak..Sehari dua sebelum post ni kuar, ade kawan ehsan call bgtau dia ade handle Program CPR in 30 Minutes kat Quensbay Mall, Penang. Waktu tu weekend, So ehsan pun ajak aku gi saner sb dia nak jupe kwn dia tu. Aku pun ikutla..

Sampai kat sane, ehsan dpt jupe kwn dia tu..nyembang2 then ade sorang doctor kebetulan kawan ehsan suggest kiteorg daftar utk program ni..30 minutes per session..mulanya agak tak nak, tp disebabkan doctor tu beria soh kami try, kami pun try la..

ramai btul yg join utk satu2 session tu..tp mostly chinese la yg join..

before start, ade video demonstration...

betapa blur nye muka aku..hehhehhe..actually aku agak geli nak buat bantuan pernafasan kat patung tu..walaupun di jamin bersih after dah di cuci oleh adik st John tu..

Mase tgh training ni, dtgla sorg wartawan sinar, interview and then amek gmbar kiteorg.. ahhahhha... yg tu aku suke... tp okla, dpt belajar teknik CPR.. nnt2 mane nak tau kalau ade emergency case aku leh tolong...ahaks...

01 July, 2009

Sweet - sweet news

Sweet - sweet news no 1:

Result USM dah kuar..huhuhuu..alhamdulillah dapat score above 3 pointer sem lepas. Biasala bile result dah kuar, kwn2 mula kecoh soh check result..Mulanye cam takde perasaan nak check, tp bile diorg dah bising2 nak gosip, aku pun gagah la check..Redha je la ape yg berlaku..tp bile tgk result---SMILE..hhehhehehhe...anyway congrateZZZzzz for all my friends for score well in our final Exam last sem..


Sweet - sweet news no 2:


Cheese Walnut Cuppies.. mmg sedap sgt2.. Cuppies ni special request by my own design.. hahahhaa..ehsan tergelak tgk design ni, sb biasa tgk aku lukis conteng2.. Cheese Walnut Cuppies ni aku aku beli untuk dia...

Sweet - sweet news no 3:

Shooping sandal. Skangni dah beralih alah ke Scholl lak..kisah nye, aku asyik mengadu kat ehsan kaki aku sakit sb sandal2 aku tu. Bile bnyk berjalan kaki jadi tak selesa..Checceh, sebenarnye tu hint aku nak beli sandal baru..hehehhe.. mulaye plan nak cari new sandal utk aku, tp ehsan pun tersuke kasut adidas. So dia beli satu kasut, aku satu sandal..

sorang dapat sepasang..


Sweet - sweet news no 4:

aku ngan ehsan turun KL last weekend. Main objective nak jupe mak mertua. Sempatla jupe kejap. Sabtu pagi diorg dah blk T'ganu, then kiteorg pun jalan - jalan KL. Do some shopping and tidak ketinggalan jugak jupe kawan2 kat sane.



Sweet - sweet news no 5:

Dapat Shopping kat ikea....mmg suke sgt tempat ni..

ehsan memilih gelas..

soping sampai penat..



Sweet-sweet news no 6:

Dapat jupe kawan2 sekitar KL & Shah Alam..Sempat jupe Naieng-comel btul anak dia, Aneesa. anak dia warded kat KPJ shah alam..sakit2 pun active bangat..fuhh..

Then kiteorg jupe Puai..baru sebulan bersalin..anak dia Puteri Humairah asyik tido, kiteorg bising2 pun tak bangun2 jugak..Furd ngn Ereen pun kiteorg sempat jupe..dah ade baby gak..10 bulan..comel, mata bulat tul..geram aku tgk..

then lastly before balik Penang ari ahad, kiteorg gi putrajaya, jupe kawan ehsan si pengantin baru Kimi ngn wife dia aku tak ingat dah nama ape, and jupe Nurul my ex-housemate kat sane..anak dia comel, putih melepak..tp tak sempat nak amek gambar diorg sb asik bercerita..bnyk bende nak share sb lame tak jupe..


Sweet-sweet news no 7:

Dapat jupe budak-budak yg comel ni..anak sedara ehsan, on da way balik Penang, kiteorg singgah jusco ipoh..kakak dia ade kat sane tgh dinner kat mcD..

aksi si adik

si abang menumbuk peyot ayah teh nye

"kasut kami same"